Τα τείχη της παλιάς πόλης, Προτάσεις για δημιουργία εκπαιδευτικών διαδρομών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σήμερα από τη βενετσιάνικη οχύρωση των Χανίων σώζονται σε αρκετά καλή κατάσταση οι δύο πλευρές των τειχών, η ανατολική και η δυτική, καθώς και η τάφρος που αντιστοιχεί σ’ αυτές. Έχουν βέβαια πραγματοποιηθεί δύο βάναυσες διανοίξεις, μια στην ανατολική πλευρά και μια στην δυτική, που επιτρέπουν τη διακίνηση του αυτοκινήτου στο εσωτερικό της πόλης, ενώ από το μικρό σωζόμενο τμήμα της βορινής πλευράς του τείχους με την ίδια λογική έχει καταστραφεί ένα σημαντικό μέρος του.

Δυνατότητες επισκεψιμότητας:

Η εξωτερική επίσκεψη του τείχους είναι δυνατή και μπορεί να οργανωθεί σχετικά εύκολα, ιδιαίτερα στην ανατολική και τη δυτική πλευρά του, είτε από τη στάθμη της τάφρου είτε από τον παρακείμενο σ’ αυτή δρόμο. Είναι, επίσης, δυνατή η βελτίωση της εικόνας που έχουν προκαλέσει οι διανοίξεις, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αίσθηση της συνέχειας του τείχους χωρίς να απαγορευθεί η είσοδος του αυτοκινήτου.

Στη νότια όμως πλευρά, τα πράγματα είναι δυσκολότερα, καθώς οι ιδιοκτησίες εφάπτονται του τείχους και οι ιδιοκτήτες το έχουν χρησιμοποιήσει ως θεμέλιο των οικοδομών που ανέγειραν εκεί. Το γεγονός αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει και στην εσωτερική παρειά του τείχους, όπου οι νέες κατασκευές εφάπτονται σ’ αυτήν. Για το λόγο αυτόν οποιαδήποτε παρέμβαση στη νότια πλευρά του τείχους θα πρέπει να συνοδεύεται με αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιβάλουν την απομάκρυνση ή την αναμόρφωση των κτισμάτων που εμποδίζουν την αποκάλυψη του τείχους.

Σημαντικό ενδιαφέρον, παρουσιάζει ο περίπατος στην εσωτερική πλευρά του τείχους. Κατ’ αρχήν στο όριο της κορυφογραμμής του, επάνω, όπου ο περίπατος θα πρέπει να οργανωθεί έτσι ώστε να αποκαλύπτεται η λογική της οχύρωσης και να συμπληρωθεί με καθιστικά σε σημεία εξαιρετικής θέας. Η εικόνα μιας επίσκεψης που θα έχει «συνολικό» χαρακτήρα, θα έπρεπε να λάβει υπ’ όψη τις όψεις των κτιρίων στους δρόμους που περιβάλλουν το τείχος, ιδιαίτερα από την ανατολική και τη δυτική πλευρά, καθώς και τη μορφή των απαιτούμενων τοίχων αντιστήριξης. Οι τοίχοι αυτοί αλλά και το ύψος και η μορφή των οικοδομών κατά μήκος των δρόμων αυτών, θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής, όπως και η δενδροφύτευση των αντίστοιχων πεζοδρομίων, καθώς όλα μαζί θ’ αποτελούν το πρώτο πλάνο στις θέες της πόλης, που θα αντικρίζουν οι επισκέπτες του τείχους στη διάρκεια της επίσκεψής τους.

Η επίσκεψή όμως που θα μπορούσε να είναι μια μοναδικά ενδιαφέρουσα εμπειρία θα ήταν η διακριτική διαμόρφωση μιας υπόγειας διαδρομής στην εσωτερική «μπαζωμένη» περιοχή του τείχους. Η υπόγεια πορεία σ’ αυτή την επίσκεψη θα μπορούσε να φωτίζεται με ρυθμικές οπές. Ο επισκέπτης δε, εκτός από την εσωτερική κατασκευή του τείχους που θα είχε τη δυνατότητα να περιεργαστεί, θα μπορούσε να συναντά μια σειρά από διευρύνσεις -υπόγειους εκθεσιακούς χώρους-, όπου θα ήταν δυνατόν να εικονογραφηθεί η ιστορία της πόλης. Η υπόγεια αυτή διαδρομή, από το φυσικό φως στο σκοτάδι, που θα αναδεικνύεται με υποβλητικό τεχνητό φωτισμό και η οποία θα αερίζεται εύκολα τεχνητά εφόσον θα καλύπτεται από πάνω μόνο με χώμα, θα ήταν δυνατό να συναντά ίσως ακόμα και σχισμές θέας στις περιοχές που το τείχος είναι κατεστραμμένο και να καταλήγει ψηλά σε κάποιο ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο του τείχους, ανάμεσα στον ουρανό, τη γη και τη θάλασσα. Φυσικά, μια παρόμοια πρόταση θα έπρεπε να γίνει μετά από προσεκτική μελέτη των δεδομένων από μια ομάδα, όπου θα συμμετείχαν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων - αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι, αρχιτέκτονες ειδικοί στο τεχνητό φωτισμό και άλλοι.

 

πηγή: Walled Town From Division to Co-Division

Διαβάστηκε 703 φορές