Κρήτη

Άσκηση για έκτακτο περιστατικό στο αεροδρόμιο Χανίων – Φωτογραφίες

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε συμβάν στο έδαφος με εμπλοκή αεροσκάφους.

Η Fraport Greece, φορέας διαχείρισης και λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, πραγματοποίησε με επιτυχία, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, προγραμματισμένη άσκηση μερικής κλίμακας στο αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Στη διενέργεια της άσκησης και πέραν των στελεχών της Fraport Greece, συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, σε αυτές τις περιπτώσεις φορείς, και συγκεκριμένα, η Πολεμική Αεροπορία (115 Πτέρυγα Μάχης), η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), το Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.), το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β) και οι εμπλεκόμενοι φορείς από το αεροδρόμιο, όπως o φορέας επίγειας εξυπηρέτησης και o Πάροχος Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Χανιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση για έκτακτο περιστατικό στο αεροδρόμιο Χανίων

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε συμβάν στο έδαφος με εμπλοκή αεροσκάφους. Με την εκδήλωση του συμβάντος, ενεργοποιήθηκε άμεσα το Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης του αεροδρομίου, με παράλληλη έναρξη των σχετικών επιχειρησιακών διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν σε λειτουργία οι ενέργειες για τη διάσωση, την παροχή Α’ βοηθειών στο πεδίο και τη διακομιδή των επιβαινόντων, σε άριστο συντονισμό μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Χανιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση για έκτακτο περιστατικό στο αεροδρόμιο Χανίων

Ο σκοπός διεξαγωγής της άσκησης μερικής κλίμακας ήταν η αξιολόγηση και τυχόν βελτίωση του επιχειρησιακού επιπέδου ανταπόκρισης σε ένα τέτοιο συμβάν, κυρίως όμως η ανάλυση του βηματισμού της συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των εμπλεκόμενων φορέων, στην αντιμετώπιση μίας τέτοιας κρίσης.

Χανιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση για έκτακτο περιστατικό στο αεροδρόμιο Χανίων

πηγή: apokoronaslife

%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b5/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button