Κρήτη

Αλ. Μαρκογιαννάκης μετά τη σύσκεψη με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου: Αναγκαία η στήριξη και ενίσχυση των Δήμων στο μεταναστευτικό

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Χανίων με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη και τον Δήμαρχο Χανίων πήρε μέρος σήμερα ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την αύξηση των ροών παράνομης μετανάστευσης στα νότια της Κρήτης και ειδικότερα ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκηση, ο οποίος σηκώνει μεγάλο βάρος για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο βουλευτής Χανίων δήλωσε τα εξής: «Η παρουσία του Υπουργού σήμερα εδώ είναι απόδειξη του τρόπου που δουλεύει αυτή η κυβέρνηση στο ζήτημα των ροών παράνομης μετανάστευσης, δηλαδή ταυτόχρονα σε πολλά επίπεδα. Από τη μία η συμφωνία Ε.Ε. -Αιγύπτου αφορά το διεθνές επίπεδο και θα αποδειχθεί πολύ ωφέλιμη για την Ελλάδα. Όμως υπάρχει και το εσωτερικό, εκεί όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σηκώσει το μεγάλο βάρος αντιμετώπισης των ροών. Η επίσκεψη του Υπουργού κ. Καιρίδη και η σημερινή σύσκεψη γίνεται ακριβώς γιατί υπάρχει η ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων. Από το 2015 έως σήμερα οι Δήμοι και οι υπηρεσίες τους έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος και παρά τα όσα έχουν γίνει χρειάζονται ακόμα να γίνουν πολλά τόσο σε επίπεδο αρμοδιοτήτων όσο και πόρων.»

Στη συνέχεια ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε στην υποδειγματική επιχειρησιακή δράση των εμπλεκόμενων σωμάτων ασφαλείας όπως το Λιμενικό και η Αστυνομία ζητώντας παράλληλα την ενίσχυση των δυνάμεων αυτών με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό ειδικότερα στις περιοχές οπού σηκώνουν το βάρος αυτό.

Αλ. Μαρκογιαννάκης μετά τη σύσκεψη με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου: Αναγκαία η στήριξη και ενίσχυση των Δήμων στο μεταναστευτικό

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button