Κρήτη

Α. Μαρκογιαννάκης στο ΚΗΦΑΑΜΕΑ: «Αίρουμε εμπόδια και στηρίζουμε με ουσιαστικές πολιτικές τους συμπολίτες μας με αναπηρία»

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία επισκέφθηκε στη νέα του στέγη σήμερα ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων συναντήθηκε με τους υπευθύνους του Κέντρου, συζήτησε μαζί τους θέματα σχετικά με τη λειτουργία του και ξεναγήθηκε στους χώρους όπου γνώρισε φιλοξενούμενους και συνομίλησε μαζί τους. 

Η προϊσταμένη του Κέντρου, κοινωνική λειτουργός κ. Καπλανίδου, ενημέρωσε τον κ. Μαρκογιαννάκη για τις υπηρεσίες που προσφέρονται αλλά και για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που συναντάνε στο έργο τους. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του νέου κτηρίου, στο οποίο φιλοξενείται πλέον το ΚΗΦΑΑΜΕΑ χάρη στην προσφορά και τη στήριξη πολλών ιδιωτών. Καθώς μάλιστα το Κέντρο μπορεί πλέον να φιλοξενήσει περισσότερους ωφελούμενους οι νέες προκλήσεις είναι η ενίσχυσή του με προσωπικό αλλά και μέσα, όπως ένα δεύτερο σχολικό. 

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε την κρίσιμη προσφορά του ΚΗΦΑΑΜΕΑ και των ανθρώπων του στα άτομα με αναπηρία στα Χανιά και τόνισε ότι αξίζουν κάθε στήριξη από το κεντρικό κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Οι νέες εγκαταστάσεις και η αύξηση της δυναμικότητάς του πρέπει να στηριχθούν από όλους  μας», τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης και επισήμανε όσα έχουν γίνει από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια: «Η κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη στιγμή έδωσε βάρος στη συγκρότηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, για πρώτη φορά αποτελεσματικού και περιεκτικού. Προχώρησαν σημαντικές πολιτικές, όπως η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας και ο Προσωπικός Βοηθός, που βοηθούν ουσιαστικά στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρία. Υπάρχουν βέβαια πολλά ακόμα να γίνουν και θα συνεχίσουμε να αφαιρούμε εμπόδια και να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι εργαζόμαστε ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να βιώνουν όλα όσα δικαιούνται».      

Α. Μαρκογιαννάκης στο ΚΗΦΑΑΜΕΑ: «Αίρουμε εμπόδια και στηρίζουμε με ουσιαστικές πολιτικές τους συμπολίτες μας με αναπηρία»

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button