Κρήτη

Β. Διγαλάκης «Κόσμημα» το Μ.Α.Ι.Χ., σημαντικός εταίρος για το «Study in Crete»

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, που αποτελεί ένα «κόσμημα» για τα Χανιά, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 ο Βασίλης Διγαλάκης.

Ο κ. Διγαλάκης είχε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του Μ.Α.Ι.Χ. Γιώργο Μπαουράκη, καθώς και με ερευνητές και εργαζόμενους, με τους οποίους συζήτησε μια σειρά από θέματα που αφορούν τόσο στις ανάγκες, όσο και στον ξεχωριστό χαρακτήρα του Ινστιτούτου, το οποίο αποτελεί το μοναδικό ακαδημαϊκό και ερευνητικό Ίδρυμα που αποδίδει διεθνείς μεταπτυχιακούς τίτλους.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Χανίων της ΝΔ επισήμανε ότι το πολυπολιτισμικό περιβάλλον του Ινστιτούτου ενισχύει τη δυναμική του και αυτό αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό αποφοίτων, πάνω από 250, που κατέχουν διακεκριμένες θέσεις σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά Ινστιτούτα στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α, τον Καναδά, και σε χώρες της Μεσογειακής Λεκάνης, αλλά και όλων αυτών που κατέχουν σημαντικές θέσεις στην Ε.Ε., στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στις χώρες τους και έχουν αξιόλογη συμβολή στη διαμόρφωση στρατηγικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Διγαλάκης, ο οποίος έχει αναλάβει μία σημαντική πρωτοβουλία για την υλοποίηση του στρατηγικού στόχου της ανάδειξης της Κρήτης ως εκπαιδευτικού και ερευνητικού προορισμού («Study in Crete»), επανέλαβε και σήμερα ότι ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων είναι σημαντικός. Ο κ. Διγαλάκης επισήμανε ότι το Μ.Α.Ι.Χ. έχει μία εμβληματική εξωστρεφή παρουσία, η οποία, σε συνδυασμό με την επί σειρά ετών επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+, ακόμη και εν μέσω της πανδημίας, το καθιστά αναπόσπαστο εταίρο για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου «Study in Crete».

Υπενθυμίζεται ότι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η συνεργασία του κ. Διγαλάκη με τη Διοίκηση του Μ.Α.Ι.Χ. ήταν διαρκής και εξαιρετικά εποικοδομητική. Στο πλαίσιο αυτό, μία σημαντική εκκρεμότητα, που αφορούσε τους τίτλους σπουδών του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων λύθηκε πλήρως και οριστικά με νομοθετική πρωτοβουλία του κ. Διγαλάκη, το διάστημα που ήταν Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για τα θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Με διάταξη που ψηφίστηκε ορίστηκε με σαφήνεια ότι οι τίτλοι σπουδών που χορηγούνται από το Διεθνές Κέντρο Ανωτάτων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών (Centre International de Hautes Etudes Agronomiques Mediteraneennes, CIHEAM), συμπεριλαμβανομένων των χορηγούμενων τίτλων από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, (Μ.Α.Ι.Χ.) το οποίο αποτελεί παράρτημα του Διεθνούς Κέντρου Ανωτάτων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών, είναι ισότιμοι με τα μεταπτυχιακά διπλώματα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας, ανεξαρτήτως του χρόνου κατά τον οποίον αυτοί απονεμήθηκαν.

Β. Διγαλάκης «Κόσμημα» το Μ.Α.Ι.Χ., σημαντικός εταίρος για το «Study in Crete»

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button