Κρήτη

Δράση κατά της σχολικής βίας στο Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών

Στις 6 Μαρτίου 2024 στο χώρο του σχολείου.

Το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών, σε συνεργασία με Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και με 520 σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, θα υλοποιήσει δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024 στο χώρο του σχολείου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γυμνασίου:

“Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ.

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες συζητούν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.

Επίσης οι μαθητές/τριες μετά από συζητήσεις και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες, θα βγούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, θα φορούν μάσκες που απεικονίζουν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού και θα μεταφέρουν όλο το υλικό που έχουν ετοιμάσει . Στις 13.00, οι μαθητές/τριες θα σπάσουν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και τη ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές.

Η όλη δράση θα αποτυπωθεί σε σχολική εφημερίδα και θα διανεμηθεί στην πόλη, ενέργεια που αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών”.

Δράση κατά της σχολικής βίας στο Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button