Κρήτη

Θύματα ηλεκτρονικής απάτης στο Ηράκλειο

Ένα νέο περιστατικό ηλεκτρονικής απάτης έρχεται στο φως και αφορά την πλατφόρμα του Facebook και συγκεκριμένα το Marketplace.

Ο κόσμος κάνει αναρτήσεις για πωλήσεις προϊόντων στο Marketplace όπου είτε δεν χρειάζεται πλέον είτε δεν μπορεί να επιστρέψει στο κατάστημα από το οποίο τα αγόρασε.

Έχουν στηθεί ψεύτικα προφίλ τα οποία στέλνουν αυτοματοποιημένα μηνύματα στον κόσμο με σκοπό να αγοράσουν κάποιο προϊόν όπου έχουν βάλει προς πώληση.

Έπειτα από συζήτηση ζητούν από τον κόσμο που πουλάει τα προϊόντα να κάνει μία κατάθεση στον λογαριασμό των ψευτίκων προφίλ με σκοπό να τους αποσπάσει κάποιο χρηματικό ποσό, το οποίο δεν τους επιστρέφουν ποτέ!

Περιστατικά απάτης στο Ηράκλειο:

Αρκετά είναι τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί και στο Ηράκλειο Κρήτης με τους απλούς πολίτες να αναρτούν διάφορα στιγμιότυπα οθόνης από συνομιλίες με άτομα που «υποτίθεται» ότι ήθελαν να αγοράσουν κάποιο προϊόν τους, αλλά στην πραγματικότητα προσπάθησαν να τους αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Δείτε κάποια από τα στιγμιότυπα:

πηγή: apokoronaslife

%ce%b8%cf%8d%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b7%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%bb/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button