Κρήτη

Κρήτη: Μάχη με τα κύματα για τη διάσωση 6χρονου κοριτσιού

Αίσιο τέλος χάρη στην γενναία παρέμβαση δύο ένστολων, που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας, είχε η περιπέτεια ενός 6χρονου κοριτσιού που κινδύνεψε την Κυριακή, όταν παρασύρθηκε από τα ρεύματα στην παραλία του Ρεθύμνου. 

Πρόκειται για τον υποδιοικητή του ΤΑΕ Ρεθύμνου και εκπαιδευτή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, καθώς και έναν ακόμη άνδρα που υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό, οι οποίοι βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας κάνοντας το μπάνιο τους στην παραλία της πόλης και χωρίς δεύτερη σκέψη βλέποντας το κοριτσάκι να κινδυνεύει βούτηξαν, δίνοντας μάχη για να το βγάλουν από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μικρό κορίτσι είχε βουτήξει στη θάλασσα ωστόσο παρασύρθηκε από τα ρεύματα. Ο πατέρας του παιδιού έσπευσε προκειμένου να το βγάλει, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια καθώς και ο ίδιος παρασυρόταν από τα ισχυρά ρεύματα στο σημείο. Τότε, οι δύο ένστολοι που αντιλήφθηκαν άμεσα τον κίνδυνο ακολούθησαν τον πατέρα στη θάλασσα, προκειμένου να προσεγγίσουν το παιδί που κινδύνευε, έχοντας μεριμνήσει να τραβήξουν μαζί τους το ναυαγοσωστικό σωσίβιο το οποίο είναι δεμένο στη βάση του με την ακτή, προκειμένου να τους βοηθήσει να βγουν στην ακτή.

Ωστόσο, στην προσπάθειά τους να βγουν και οι τέσσερις πλέον, από το σημείο που βρίσκονταν και λόγω των ισχυρών ρευμάτων, το σκοινί που συγκρατούσε το σωσίβιο κόπηκε κάτι που απαίτησε στην συνέχεια υπερπροσπάθεια, προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στην ακτή.

Πέρα από το σοκ που υπέστη το ανήλικο παιδί, η περιπέτειά του είχε ευτυχώς τέλος ενώ το “ευχαριστώ” από την πλευρά της οικογένειας ήταν λίγο για να εκφράσει την αυταπάρνηση των δυο ένστολων που χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξαν στη θάλασσα προκειμένου να σώσουν έναν συνάνθρωπό τους.

Παρότι εκτός υπηρεσίας, οι δύο άνδρες απέδειξαν την άρτια εκπαίδευση και την ψυχραιμία τους, έχοντας ως γνώμονα και προτεραιότητα την ασφάλεια και την προάσπιση της ζωής των συνανθρώπων τους, έτοιμοι πάντοτε τόσο στην υπηρεσία τους, όσο και στην καθημερινότητά τους εκτός υπηρεσίας, να συνδράμουν με όλες τις δυνάμεις τους μπροστά σε κάθε κίνδυνο.

Κρήτη: Μάχη με τα κύματα για τη διάσωση 6χρονου κοριτσιού

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button