Κρήτη

Νέα παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων» στον λόφο Καστέλι

Ακόμα μια παρέμβαση που αφορά σε ενέργειες που γίνονται προκειμένου να λειτουργήσει ξενοδοχείο στον λόφο Καστέλι και, συγκεκριμένα, στα κτίρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, επιχειρεί η «Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων» στην επίμαχη περιοχή.

Αφορμή για τη νέα παρέμβαση της Πρωτοβουλίας είναι η απόφαση του Τμήματος Τεχνικών Ερευνών, Αναστήλωσης και Προδιαγραφών του Υπουργείου Πολιτισμού (13.3.2024) για χορήγηση άδειας δειγματοληψίας, ανάλυσης δομικών υλικών και διερευνητικών εργασιών στα ιστορικά κτίρια του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλλι της πόλης Χανίων που έχει εκμισθώσει εταιρεία για ξενοδοχειακή χρήση.

Έτσι, με επιστολή προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης  και το Τμήμα Τεχνικών Ερευνών, Αναστήλωσης και Προδιαγραφών ΥΠΠΟ η Πρωτοβουλία ζητά:

1. Από  την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία στο συγκρότημα σε σχέση με την εταιρεία, πριν από την έκδοση απόφασης για την χρήση του, «τηρώντας την νόμιμη διαδικασία και συντασσόμενες με την βούληση και τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας».

2. Από το Τμήμα Τεχνικών Ερευνών να ανακαλέσει την πρόσφατη απόφασή του, εφόσον δεν έχει προηγηθεί απαραιτήτως αλλαγή χρήσης σε ξενοδοχείο, καθώς -όπως υποστηρίζουν- «αυτός είναι ο τελικός προορισμός των μελετών της εταιρείας».

Αναλυτικά η επιστολή:

Επιστολή-Πρωτοβουλίας-8.4.2024Λήψη

Νέα παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων» στον λόφο Καστέλι

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button