Κρήτη

Οι Ειδικοί Φρουροί δεν ξεχνούν τον Στάθη Λαζαρίδη

Πέρασαν 15 χρόνια από την ενέδρα στα Ζωνιανά

“Η θυσία του Λαζαρίδη, ελπίζουμε να κρατά σε επαγρύπνηση το Αρχηγείο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και όλη την κοινωνία ώστε ποτέ ξανά να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε συνάδελφο” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την ημέρα της φονικής ενέδρας έξω από τα Ζωνιανά.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Στις 05/11/2022 συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την άνανδρη  ενέδρα, κατά της αστυνομικής πομπής η οποία προσπάθησε να επιχειρήσει στο Δ.Δ. Ζωνιανών του Δήμου Μυλοποτάμου.

Αποτέλεσμα της ενέδρας ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός ενός αστυνομικού και ο ελαφρύτερος τραυματισμός άλλων δύο. Δυστυχώς, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Ειδικός Φρουρός Ευστάθιος Λαζαρίδης, κατέληξε.

Με το πέρασμα των ετών και κατόπιν πιέσεων συνδικαλιστικών ενώσεων της αστυνομίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε τη δημιουργία της ομάδας ειδικών αποστολών (Ο.Ε.Α. – μετέπειτα Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και την ενίσχυση του Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου (έστω και με αποσπάσεις).

Διαπιστώνουμε όμως ότι χωρίς την παρουσία των ανδρών της Ε.Κ.Α.Μ και χωρίς ουσιαστικές μεταθέσεις ειδικών φρουρών (και όχι αποσπάσεις) στο Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου, οι όποιες  προσπάθειες τήρησης του νόμου στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου είναι δύσκολο να είναι αποτελεσματικές, καθώς η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων κατοίκων της περιοχής αλλά κυρίως η νοοτροπία τους, τόσο ως προς το έγκλημα όσο και ως προς τους αστυνομικούς, δεν αλλάζει.

Η θυσία του Λαζαρίδη, ελπίζουμε να κρατά σε επαγρύπνηση  το Αρχηγείο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και όλη την κοινωνία ώστε ποτέ ξανά να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε συνάδελφο.

Τονίζουμε ότι οι  αστυνομικοί δεν είναι αναλώσιμοι και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε με αυτό τον τρόπο”

πηγή: apokoronaslife

%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%af-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%ac/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button