Κρήτη

Ο Αλ.Μαρκογιαννάκης για την ψηφιοποίηση των φορολογικών διαδικασιών

Την ανάγκη για ακόμα περισσότερα βήματα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους υποστήριξε ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών στο οποίο προβλέπονται μια σειρά από μέτρα για την ψηφιοποίηση των συναλλαγών των πολιτών με την ΑΑΔΕ, όπως η κατάργηση της προσκόμισης βιβλίων για έλεγχο και η αυτόματη προ-συμπλήρωση δηλώσεων φορολογουμένων. «Κερδίζουμε χρόνο για τους πολίτες στην καθημερινότητά τους, απλοποιούμε τις συναλλαγές τους, ανεβάζουμε το επίπεδο των υπηρεσιών της διοίκησης κι όλα αυτά με την αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Ο Βουλευτής Χανίων υπογράμμισε ότι οι καινοτομίες που εισάγει το Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι ένα ψηφιακό πυροτέχνημα αλλά πατάνε πάνω στη σοβαρή και αποτελεσματική δουλειά των τελευταίων ετών από την πλευρά της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. «Πατάμε με ασφάλεια πάνω στα ψηφιακά επιτεύγματα των προηγούμενων ετών, και επεκτείνουμε την ψηφιακή λειτουργία σε όλους τους τομείς των επαφών των πολιτών με το κράτος. Πρόκειται για μια συστηματική, μεθοδική και αποτελεσματική πολιτική που ακολουθούμε με συνέπεια προς όφελος των πολιτών».

Ο Αλ.Μαρκογιαννάκης για την ψηφιοποίηση των φορολογικών διαδικασιών

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button