Κρήτη

«Στα Σφακια ποτέ !»: Μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στα σχεδιαζόμενα έργα ΑΠΕ

Η Πρωτοβουλία Σφακιων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών ΒΑΠΕ , διοργανώνει μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας με τίτλο «Στα Σφακια ποτέ !», την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 8 μ.μ. , στο Ασκύφου Σφακιων .

Η συναυλία και όλες οι παράλληλες δράσεις είναι χωρίς αντίτιμο και πραγματοποιούνται με την αφιλοκερδή συμμετοχή των συντελεστών καλλιτεχνών, με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Δήμου Σφακίων .

Θα εμφανιστούν μαζί στη σκηνή ο Γιώργος Μανωλάκης με τον Ζαχαρία Σπυριδάκη στην λύρα, Γιάννη Παπατζανή στα κρουστά και Μανώλη Καλαιτζάκη στο λαούτο αυθεντικοί εκφραστές της μουσικής παράδοσης με κοινά χαρακτηριστικά την δεξιοτεχνία και την δημιουργικότητα.

Οι Γιώργος και Σταύρος Ψαρουδάκης θα ανέβουν στην σκηνή με μελωδίες που θα μας σεργιανίσουν στα μονοπάτια της Κρητικής μουσικής .

Την συναυλία θα ανοίξουν τα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Ασκύφου που θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα του μουσικού εργαστηριού που θα έχει νωρίτερα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου με την μουσικοπαιδαγωγό Δώρα Μαργαρίτη και την υποστήριξη του Συλλόγου γονέων και διδασκόντων. Θα ακολουθήσει έκτακτη συμμετοχή του καταξιωμένου μουσικού Άκη Πιτσάνη με σύνθεσή του σχετική με το θέμα της εκδήλωσης.
Το μουσικό εργαστήρι είναι ενταγμένο στις παράλληλες δράσεις της ημέρας . Σε αυτές περιλαμβάνονται:
Ανάβαση στην κορυφή Ανεμοκεφάλα με συμβολική κατασκευή του σήματος διαμαρτυρίας στο σημείο όπου προβλέπεται εγκατάσταση ανεμογεννήτριας. Εκκίνηση 17.30 από την εκκλησία του Αγίου Μανώλη . Υπεύθυνος οδηγός Νανάκης Ευτύχης . Για κλείσιμο συμμετοχής στο 6976151084.

Περιπατητική διαδρομή – ξενάγηση στο Μουσείο Μπικουβάρη , στο Πολεμικό Μουσείο και τους Κουλέδες Ασκυφου . Έναρξη 17.30 από το Μουσείο Μπικουβάρη στη γειτονιά Αμμουδάρι του Ασκύφου . Υπεύθυνος δράσης Δρ. Γιωργος Λιμαντζακης τουρκολόγος-ιστορικός . Για κλείσιμο συμμέτοχης στο 6972669822 .
Ελάτε να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να μην χάσει η επαρχία Σφακίων και το νησί μας την φυσιογνωμία του και την ανόθευτη ομορφιά του από τα σχεδιαζόμενα – επιβαρυντικά έργα βιομηχανικού τύπου ΑΠΕ .

Με εκτίμηση,
Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση Αιολικών ΒΑΠΕ .

«Στα Σφακια ποτέ !»: Μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στα σχεδιαζόμενα έργα ΑΠΕ

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button