Κρήτη

Στις εκδηλώσεις για την Επανάσταση του Θερίσου ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών

Στην εκδήλωση για τα 119 χρόνια από την Επανάσταση του Θερίσου παραβρέθηκε ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Σύλλογος «Η επανάσταση του Θερίσου 1905».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών οι οποίοι με πρωτεργάτη τον Ελευθέριο Βενιζέλο συνέβαλαν αποφασιστικά με τη δράση τους στο να αλλάξει η πορεία της Κρητικής Πολιτείας και να ανοίξει ο δρόμος για την Ένωση της Κρήτης με τη μητέρα πατρίδα.

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χανίων τόνισε: «Η ιστορική μνήμη τέτοιων σημαντικών γεγονότων δεν είναι μια απλή υπενθύμιση συμβάντων αλλά κάτι πολύ πιο ουσιαστικό που αφορά το δικό μας παρόν. Είναι η ανανέωση της δέσμευσής μας ότι μέσα στις σημερινές συνθήκες παραμένουμε συνεπείς στην υπεράσπιση των αρχών της ελευθερίας, όπως ακριβώς έπραξαν τότε οι πρωταγωνιστές της Επανάστασης του Θερίσου μέσα από τη δράση τους».

marko
ueriso

πηγή: apokoronaslife

%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button