Κρήτη

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στην Κρήτη: 18 συλλήψεις και 700 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων με έμφαση στον έλεγχο επικίνδυνων παραβάσεων και ιδιαίτερα της μέθης των οδηγών, την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές δράσεις από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, κατά το χρονικό διάστημα από την 10 έως και 16.05.2024.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, έρευνες σε οικίες καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις -κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση με ιδιαίτερη έμφαση στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που συντελούν στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και στην προστασία της ανηλικότητας.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων:

  • Ελέγχθησαν 2.133 άτομα και 1. 695 οχήματα.
  • Βεβαιώθηκαν 676 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων 68 μέθη και ακόμη 17 λοιπές παραβάσεις.
  • Προσήχθησαν 71 άτομα.
  • Συνελήφθησαν 18 άτομα εκ των οποίων (2) ανήλικοι. Οι συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, όπλων, κλοπές, Κ.Ο.Κ., Νομοθεσία περί αλλοδαπών, ηχορύπανση.
  • Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, μαχαίρια.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στην Κρήτη: 18 συλλήψεις και 700 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button