Κρήτη

Συνελήφθη ξενοδόχος που έπαιρνε πίσω μισθούς υπαλλήλων

 Τα όσα έκανε ο ξενοδόχος στο Ηράκλειο ξεσκεπάστηκαν και ο ίδιος συνελήφθη από αστυνομικούς, όταν πήρε στα χέρια του, χαρτονομίσματα που ήταν προσημειωμένα…

Ο ξενοδόχος στο Ηράκλειο είχε τη δική του μεθοδολογία για να αυξάνει τα κέρδη του. Κατέθετε κανονικά στην τράπεζα τους μισθούς των υπαλλήλων και στη συνέχεια τους έβαζε μπροστά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα. Να διαλέξουν ανάμεσα στην απόλυση ή στην επιστροφή των χρημάτων. Οι περισσότεροι, φοβόντουσαν και έδιναν πίσω τους μισθούς τους. Μετά τις καταγγελίες όμως οργανώθηκε επιχείρηση από την αστυνομία και ο επιχειρηματίας συνελήφθη.

Στη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο προχώρησαν οι Αρχές μετά από καταγγελία που έκαναν σε βάρος του τρεις εργαζόμενοι του. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου έδινε κανονικά τα χρήματα για τους μισθούς των εργαζομένων αλλά στη συνέχεια τα ζητούσε πίσω.

Ο ξενοδόχος πιάστηκε στα «δίχτυα» των αστυνομικών της Ασφάλειας, χθες Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, όταν ένας από τους εργαζόμενούς του θα του επέστρεφε κάποια από τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό του, τα οποία ωστόσο ήταν προσημειωμένα. Η σύλληψη αφορά στο αδίκημα της εκβίασης, αλλά και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου, όταν ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, βρέθηκε στην εισαγγελία Ηρακλείου προκειμένου να καταθέσει στοιχεία, τα οποία είχαν προκύψει από καταγγελίες εργαζομένων του ξενοδοχείου στο σωματείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο ξενοδόχος φέρεται να προχωρούσε στην κατάθεση των χρημάτων που προέβλεπαν οι συμβάσεις, ωστόσο μετά ζητούσε πίσω τα χρήματα από τους υπαλλήλους για να μην τους απολύσει. «Εμείς στην προσπάθεια που κάνουμε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο, όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα και στο να τηρούνται οι όροι αμοιβής και εργασίας που προβλέπονται από τη συλλογική σύμβαση, έχουμε δεχτεί πολλές καταγγελίες για λεκτική και ψυχολογική βία αλλά και για εργασιακά θέματα.

Μια από τις τελευταίες που είχαμε ήταν ότι σε συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα του νομού Ηρακλείου. Οι εργαζόμενοι εργάζονταν κανονικά με υποδεέστερους όμως μισθούς από αυτό που προβλεπόταν από τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Ο εργοδότης μάλιστα τους κατέθετε, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, τον μισθό που έπρεπε να τους αποδοθεί βάσει της σύμβασης και μετά ζητούσε πίσω χρήματα. Αυτό γινόταν όλο το καλοκαίρι», είχε δηλώσει στο creta24 o κ. Κοκολάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τόνιζαν ότι φοβούνται για την απόλυση ή μη επαναπρόσληψή τους. «Δεν μας έδωσαν ονομαστικά στοιχεία. Έτσι και εμείς προχωράμε και ζητάμε παρέμβαση από τον εισαγγελέα ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση», είχε σημειώσει ο κ. Κοκολάκης ο οποίος σήμερα είχε καταθέσει τόσο στον αρμόδιο εισαγγελέα, όσο και στην Ασφάλεια Ηρακλείου, όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το σωματείο.

Share on Google Plus

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button