Κρήτη

Σωματείο Διανομέων Χανίων: “Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο”

To κάλεσμα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ-delivery Ν. ΧΑΝΙΩΝ στη γενική συνέλευση το πρωί της Κυριακής στο εργατικό κέντρο Χανίων.

Η ανακοίνωση:

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ. Η’ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα, αποδεικνύοντας με το χειρότερο δυνατό τρόπο ότι η μάχη για το μεροκάματο από τη μία και τα κέρδη των επιχειρήσεων από την άλλη, περνάνε μέσα από την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και την ίδια τους τη ζωή , επιβεβαιώνοντας με το χειρότερο τρόπο για άλλη μια φορά, το σύνθημα «τα κέρδη τους οι ζωές μας». Ένας ακόμη νέος συνάδελφός μας, διανομέας, εργαζόμενος σε επιχείρηση εστίασης, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο με μηχανή. 
Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 17/4 και η απογευματινή συγκέντρωση που οργάνωσε το σωματείο μας με αφορμή το θάνατο του συναδέλφου όπου νέκρωσε η διανομή στην πόλη των Χανίων απέδειξε ότι ο κλάδος μας δεν θα αφήσει να χυθεί άλλο αίμα συναδέλφου για τα κέρδη  των πολλών. Αντιπροσωπεία του σωματείου μας την Παρασκευή 19/04 προχώρησε σε παρεμβάσεις  στη τεχνική επιθεώρηση, την επιθεώρηση εργασίας Χανίων και τον ΕΦΚΑ , ώστε να ενημερωθούμε για τις ενέργειες των υπηρεσιών για τον έλεγχο του δυστυχήματος και να ζητήσουμε τον συνεχή έλεγχο για την αδήλωτη εργασία και την κατάσταση που υπάρχει γενικά στον κλάδο. 
Αναμένουμε να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος και θα επιδιώξουμε, όπως κάνουμε πάντα άλλωστε, να αποδοθούν οι ευθύνες στο ακέραιο σε όσους είναι υπαίτιοι. Παρ όλα αυτά δεν μπορούμε να μην αναδείξουμε για άλλη μια φορά όλα αυτά που έχουν κοστίσει την ζωή σε πάνω από 50 συναδέλφους μας τα τελευταία χρόνια. Την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας, την ανυπαρξία κρατικής μέριμνας μπροστά στα κέρδη των επιχειρήσεων.
Πρέπει να μπει φρένο συνάδελφοι,
ως πότε θα μετράμε νεκρούς και σακατεμένους,
ως πότε θα γινόμαστε κιμάς για τα κέρδη τους,
ως πότε θα παίζουμε τις ζωές μας κορώνα γράμματα για το μεροκάματο;
Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμός. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε φρένο, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες, ανθρώπινους μισθούς και δουλειά με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. 
Καλούμε σε γενική συνέλευση του σωματείου μας την Κυριακή 10 το πρωί στο εργατικό κέντρο Χανίων , Μάρκου Μπότσαρη 68. Καλούμε όλους τους διανομείς της πόλης στην συνέλευση μας για να οργανώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας κόντρα στις επιταγές κράτους και εργοδοσίας , οι οποίοι για χάρη του κέρδους , παίζουν καθημερινά την ζωή μας κορώνα γράμματα. 
Απαιτούμε:
•    Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς ∙ Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών
•    Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες
•    Κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη ∙ Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία με έξοδα του εργοδότη ∙ Τακτικοί έλεγχοι από την Τεχνική Επιθεώρηση
•    5μερο-7ωρο
•    Κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος
•    ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και σταθερό εργάσιμο χρόνο
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4 ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

Σωματείο Διανομέων Χανίων: “Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο”

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button