Κρήτη

Τα Χανιά υποδέχονται την Ολυμπιακή φλόγα – Εκδηλώσεις στο Δήμο στις 18 Απριλίου

Ο Δήμος Χανίων υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα, το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2O24». Ειδικότερα, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στα Χανιά στις 18:20, ενώ η διαδρομή, που θα ακολουθηθεί διαμορφώνεται ως εξής:

Έναρξη της λαμπαδηδρομίας από τη συμβολή των οδών Σκαλίδη και Χάληδων. Στη συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα θα κατευθυνθεί δυτικά, διασχίζοντας την οδό Πειραιώς, την πλατεία Τάλω (Χέρι) και την Ακτή Κουντουριώτη. Η λαμπαδηδρομία θα καταλήξει στο Γιαλί Τζαμί, όπου θα ανάψει ο βωμός και θ΄ ακολουθήσει στις 18:45 η προγραμματισμένη τελετή, με τις προγραμματισμένες ομιλίες, ενώ θα ακουστεί και ο Ολυμπιακός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων. 

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί  η εκδήλωση «The Olympic Cypher»  στον υπαίθριο χώρο, μπροστά από το Γιαλί Τζαμί, που διοργανώνει η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Flux Laboratory, σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προβληθεί το breakdance, νέο άθλημα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ το δρώμενο αυτό θα παρουσιαστεί συνολικά σε μόλις 6 πόλεις στην Ελλάδα, μια εκ των οποίων είναι τα Χανιά.

Στις 19:45 προβλέπεται να αναχωρήσει ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, που θα μεταφέρει τη Φλόγα στο λιμάνι της Σούδας, όπου θα επιβιβαστεί στο καράβι της γραμμής για να συνεχίσει το ταξίδι της στην ελληνική επικράτεια και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Τα Χανιά υποδέχονται την Ολυμπιακή φλόγα – Εκδηλώσεις στο Δήμο στις 18 Απριλίου

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button