Κρήτη

Το αεροδρόμιο Καστελίου προχωράει και θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για την Κρήτη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα έργα κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι το οποίο μπαίνει σταδιακά σε φάση ολοκλήρωσης. Ήδη έχει ολοκληρωθεί το 1/3 των παρεμβάσεων και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ο στόχος για την ολοκλήρωση του 50% του συνολικού project θα έχει επιτευχθεί. Στον απόηχο της αυτοψίας του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στο εργοτάξιο, στο προσκήνιο έρχονται ενθαρρυντικά μηνύματα για την πορεία των εργασιών του αεροδρομίου, η ολοκλήρωση του οποίου θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για την Κρήτη.

«Με το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου, η χώρα μας και φυσικά η Κρήτη αποκτά το πιο σύγχρονο ευρωπαϊκό  αεροδρόμιο. Αυτό ακριβώς που αξίζει ένας προορισμός διεθνούς εμβέλειας, αγαπητός σε όλο τον κόσμο όπως είναι η Κρήτη. Αυτή η σημαντική επένδυση, αυτή η νέα υποδομή, ήταν απαραίτητη. Στηρίζεται με δημόσιες επενδύσεις άνω των 500 εκ. ευρώ. Βρισκόμαστε ήδη στο ένα τρίτο του έργου και είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Θεωρώ πάρα πολύ κρίσιμο το γεγονός ότι το αεροδρόμιο θα συνδεθεί με τον νέο ΒΟΑΚ ώστε η απόσταση μεταξύ του αερολιμένα με την πόλη του Ηρακλείου αλλά και του Αγίου Νικολάου σχεδόν να εκμηδενιστεί και να είναι μια ασφαλής, άνετη και ταυτόχρονα γρήγορη διαδρομή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος.

Αισιόδοξο στίγμα έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Χρήστος Παναγόπουλος, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην υλοποίηση ενός τέτοιου έργου.

«Υπάρχουν δυσκολίες εύρεσης εργατικού δυναμικού. Ότι υπήρχε και ότι μπορεί να υπάρξει στο νησί το έχει εκμεταλλευτεί η εταιρεία. Προσπαθούμε να φέρουμε και προσωπικό από διάφορα άλλα δικά μας εργοτάξια. Προσπάθεια γίνεται και για εργατικό δυναμικό από το εξωτερικό. Θέλω να πιστεύω ότι όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να τους ενσωματώσουμε, θα πετύχουμε τον στόχο που είναι να λειτουργήσει το αεροδρόμιο το 2027. Προβλέπεται και 6 μήνες δοκιμαστική λειτουργία από τις αρχές του έτους. Σίγουρα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, προσπαθούμε να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει το ένα τρίτο και λίγο παραπάνω. Θεωρώ δεδομένο πως θα ξεπεραστούν κάποια μικρά έως μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν στη φάση της κατασκευής, κυρίως από άποψη αρχαιολογίας. Έχουν ήδη δρομολογηθεί τα θέματα που υπήρχαν στο κομμάτι της αρχαιολογίας, ίσως απομένουν κάποιες οριστικές αποφάσεις από το Υπουργείο Υποδομών για το αν θα κατασκευαστεί η σήραγγα στον συνδετήριο οδικό άξονα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του, το στέλεχος της εταιρίας Μάνος Μουστάκας δήλωσε : «Παρά τις δυσκολίες, προχωράμε γοργά στην υλοποίηση του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου στην χώρα, το οποίο προβλέπεται να είναι και το πρώτο σε αφίξεις τουριστών».

Το αεροδρόμιο Καστελίου προχωράει και θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για την Κρήτη

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button