Κρήτη

Φαράγγι Κοτσιφού: Αυτοψία στο σημείο μετά την κατολίσθηση – Κλειστός ο δρόμος

Ενημέρωση από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ρεθύμνης

Ανακοίνωση, για την μεγάλη κατολίσθηση, στο φαράγγι Κοτσιφού το βράδυ της Τετάρτης, εξέδωσε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της  Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλα τμήματα  βράχων και λίθων, συμπαρασύροντας  βραχοπλέγματα, έπεσαν  στο δρόμο με αποτέλεσμα να τον καταστρέψουν και να μπουν στο παρακείμενο ρέμα, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν διερχόμενα οχήματα.

Όπως ενημέρωσε η  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, “η υπηρεσία ενεργώντας άμεσα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την Αστυνομία προέβη στο κλείσιμο της οδού”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σήμερα νωρίς το πρωί, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας. Μαρίας Λιονή, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Τσαπάκου Γεωργίου, του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη , του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ρεθύμνης, κ. Μιχάλη Σαρρή και του Περιφερειακού Συμβούλου Ρεθύμνης, κ. Βαγγέλη Τσουδερού, κλιμάκιο τεχνικών υπαλλήλων μαζί με τον μελετητή και τον αναδόχο του έργου της τοποθέτησης βραχοπλεγμάτων διενήργησαν από κοινού αυτοψία για εκτίμηση της βλάβης και έγιναν προτάσεις  για την κατά το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της οδού.

Για τους παραπάνω λόγους, όπως έγινε γνωστό, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι να γίνει η πλήρης καταγραφή και διερεύνηση των αιτίων για τη νέα μεγάλη κατολίσθηση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα απαιτούμενα έργα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να χρησιμοποιούν το φαράγγι του Κουρταλιώτη για την μετάβασή τους στο Νότο.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη  η Υπηρεσία θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση.

πηγή: apokoronaslife

%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%b3%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%86%ce%bf%cf%8d-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%88%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bc/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button