Κρήτη

Χανιά: Κατάργηση των ΤΟΕΒ  και σύσταση ανώνυμης εταιρίας

Σε κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων όλων των ΤΟΕΒ της Π.Ε. Χανίων συζητήθηκε το  σχέδιο νόμου του υπουργείου περιβάλλοντος, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για  την σύσταση Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Α.Ε. που αφορά την περιφέρεια Θεσσαλίας και σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη  στις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ σε Ηράκλειο και Χανιά για την σύσταση  Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Κρήτης, οι ΤΟΕΒ της περιφερειακής ενότητας Χανίων διαφωνούν με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, την κατάργηση των ΤΟΕΒ  και την σύσταση ανώνυμης εταιρίας. 

Οι ΤΟΕΒ του νομού παρόλα τα προβλήματα τους, ενεργειακό κόστος, παλαιωμένα  δίκτυα, αναχρονιστικός νόμος του 1958, διαχειρίζονται και συντηρούν τις υποδομές τους και  οι τιμολογιακές πολιτικές τους αποφασίζονται από τα μέλη τους μέσω των γενικών  συνελεύσεων. Έχει συστηθεί από τους ΤΟΕΒ και την Περιφέρεια Κρήτης Ενεργειακή κοινότητα  για την μείωση του ενεργειακού κόστους. 

Θα αντισταθούμε στην διάλυση και την παράδοση του αρδευτικού έργου αλλά και των  υποδομών μας (αντλιοστάσια, γεωτρήσεις, δίκτυα) αξίας εκατομμυρίων. 

Αποφασίζουμε στο αμέσως προσευχές διάστημα να ενημερώσουμε για τις θέσεις προτάσεις μας, την αντιπεριφέρεια, τους βουλευτές και τους δημάρχους της Π.Ε. Χανίων. Θα  συγκληθούν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για ενημέρωση των μελών των οργανισμών μας.  

Από κοινού με τους άλλους ΤΟΕΒ της Κρήτης θα προτείνουμε παράσταση  διαμαρτυρίας στην περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο. 

Οι ΤΟΕΒ της Π.Ε. Χανίων 

ΤΟΕΒ Κόλπου Κισσάμου ΤΟΕΒ Βαρυπέτρου 

ΤΟΕΒ Αγίας Μαρίνας – Πλατανιά ΤΟΕΒ Αλικιανού 

ΤΟΕΒ Αγιάς – Κολυμβαρίου ΤΟΕΒ Βατολάκκου 

ΤΟΕΒ Κουφού ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας ΤΟΕΒ Μεσκλών ΤΟΕΒ Φουρνέ  

ΤΟΕΒ Καστέλλου ΤΟΕΒ Δυτικού Αποκόρωνα ΤΟΕΒ Φραγκοκαστέλλου ΤΟΕΒ Κουντούρας 

ΤΟΕΒ Παλαιόχωρας

Χανιά: Κατάργηση των ΤΟΕΒ  και σύσταση ανώνυμης εταιρίας

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button