Κρήτη

Απίστευτο περιστατικό στο Ρέθυμνο: Γύρισαν σπίτι και βρήκαν έναν άρκαλο να κοιμάται στην είσοδο

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού αρχικά τρόμαξαν αλλά αφού είδαν ότι το μεγαλόσωμο ζώο δεν είχε επιθετική συμπεριφορά δεν το πείραξαν και το άφησαν να κοιμάται

Έκπληκτη έμεινε μια οικογένεια στο Ρέθυμνο, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι της λίγο μετά το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, στην περιοχή των Περιβολίων, βρήκε έναν επισκέπτη να κοιμάται στο χαλάκι της εισόδου. Ήταν ένα μεγαλόσωμο ζώο, άγνωστο στα μέλη της οικογένειας, και η εικόνα του τους προκάλεσε φόβο.

Η παρουσία ανθρώπων δεν φάνηκε να ανησύχησε το ζώο το οποίο παρέμεινε  ανενόχλητο στην  θέση του. Όταν κλήθηκε συγγενικό άτομο από την οικογένεια  για να δει περί τινος πρόκειται εκείνος αναγνώρισε πως ήταν άρκαλος. Ενημερώθηκε η αστυνομία, πήγε στο σημείο αλλά ως μη αναρμόδια αρχή κλήθηκε το Δασαρχείο, υπάλληλοι του οποίου μετέβησαν στα Περβόλια και γνωρίζοντας τον τρόπο διαχείρισης παρέλαβαν με ειδικό κλουβί το μεγαλόσωμο ζώο. Παρότι δεν καταφέραμε να μάθουμε τι απέγινε ο άρκαλος, εικάζεται ότι μεταφέρθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Ηράκλειο, προκειμένου να εξετάσουν οι ειδικοί εάν χρειάζεται ιατρική φροντίδα και περίθαλψη

H οικογένεια στης οποίας το σπίτι βρήκε καταφύγιο το ζώο, μπορεί αρχικά να τρόμαξε, όμως στην συνέχεια και μέχρι την παραλαβή του από τους υπαλλήλους του Δασαρχείου, τους κατέκτησε, σύμφωνα με το rethnea.gr.

«Επιστρέψαμε με την κόρη μου στο σπίτι γύρω στις 3 το απόγευμα. Είδαμε αυτό το άγνωστο ζώο να κοιμάται στο χαλάκι της εισόδου. Στην αρχή φοβηθήκαμε, τρομάξαμε, σαστίσαμε. Όμως βλέποντας το να σηκώνει το κεφαλάκι του, να μας κοιτάζει και να μην κάνει καμία επιθετική κίνηση αλλά και εμείς δεν το πειράξαμε, το συμπαθήσαμε .Ήταν όμορφο. Θα θέλαμε να μάθουμε την τύχη του μετά που το πήραν από δω», μας είπε η κάτοικος του σπιτιού.

Όπως ενημέρωσε τόσο υπάλληλος του δασαρχείου όσο και επιστήμονας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, οι άρκαλοι στην προσπάθεια να αναζητήσουν τροφή φτάνουν σε κατοικημένες περιοχές. Είναι μεν ακίνδυνοι αρκεί να μην τους πειράξει κάποιος. Αν όμως νοιώσουν απειλή από τον άνθρωπο, σε περίπτωση που τους πειράξει, γίνονται επικίνδυνοι, έχουν πολύ ισχυρούς κυνόδοντες και το δάγκωμα τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

Μας επισημάνθηκε επίσης, ότι άρκαλος ο οποίος στην διάρκεια της ημέρας βρεθεί εντός αστικού ιστού το πιθανότερο είναι να έχει υποστεί δηλητηρίαση ή να φέρει κάποιο τραύμα.

πηγή: apokoronaslife

%ce%b1%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%ad%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%bf-%ce%b3%cf%8d/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button