Κρήτη

Α. Κουκλινός: Ο Αποκόρωνας δεν πρέπει να μένει πίσω στις εξελίξεις για να μην συνεχίσουμε να είμαστε… “για τα μπάζα”

Τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και προγράμματα που μπορεί να έχει στα χέρια του κάθε Δήμος είναι πολλά, προερχόμενα ως επί το πλείστον από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ/ΤΔΚ μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για την διαχείριση των ογκωδών, με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη με πυξίδα την κυκλική οικονομία.

Καθηγητές του Πολυτεχνείου ανέλυσαν τους τρόπους διαχείρισης των ογκωδών, που μάλλον αποτελούν… άγνωστες λέξεις για τον Αποκόρωνα, την περιοχή μας, που δυστυχώς αναλώνεται σε διαμάχες, από τη μία για τον σταθμό μεταφόρτωσης και από την άλλη για τα σκουπίδια που κάνουν “πάρτι” σε κάθε χωριό, σε κάθε γωνιά του Δήμου μας.

Τι ακούσαμε λοιπόν σε αυτή την ενημερωτική ημερίδα, που θα έπρεπε να ήταν  όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Ακούσαμε ότι υπάρχουν καινοτόμα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης ογκωδών και κυρίως αποβλήτων υλικών οικοδομών, εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων. Κι όλα αυτά με την “σφραγίδα” της Ευρώπης…

Το όραμα λοιπόν όσων ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αν θέλουν να νοικοκυρέψουν τους Δήμους τους σε επίπεδο καθαριότητας, δεν μπορεί να είναι άλλο από το να οργανώνουν, να συντονίζουν, να επιβλέπουν και να διασφαλίζουν τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα αυτής της εναλλακτικής διαχείρισης, με υπεύθυνη διαχείριση με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Ο Αποκόρωνας δεν πρέπει να μένει πίσω στις εξελίξεις, χάνοντας το ένα μετά το άλλο τα “τραίνα” των προγραμμάτων, των τεχνολογικών επιτευγμάτων, της ορθολογικής ανάπτυξης… αν θέλει να λέγεται ευρωπαϊκός Δήμος.

Γνωρίζουμε, μαθαίνουμε, εφαρμόζουμε… για να μην συνεχίσουμε να είμαστε… “για τα μπάζα” στον Αποκόρωνα.

Α. Κουκλινός: Ο Αποκόρωνας δεν πρέπει να μένει πίσω στις εξελίξεις για να μην συνεχίσουμε να είμαστε… “για τα μπάζα”

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button