Κρήτη

Βασίλης Διγαλάκης: Μέγιστη προτεραιότητα η Πολιτική Προστασία – Προτάσεις κατά την επίσκεψη στην Π.Υ. Χανίων

Θέματα Πολιτικής Προστασίας και λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος συζήτησε ο Βασίλης Διγαλάκης κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων.

Ο κ. Διγαλάκης επισκέφθηκε όλα τα Τμήματα της Πυροσβεστικής και είχε συναντήσεις με τους πυροσβέστες και το λοιπό προσωπικό, τους οποίους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν υπό δύσκολες συνθήκες και τους ευχήθηκε καλή δύναμη για την αντιπυρική περίοδο που μόλις ξεκίνησε. Παράλληλα, συζήτησε μαζί τους θέματα που τους απασχολούν, μεταξύ των οποίων και οι προκηρύξεις εποχικών πυροσβεστών.

Στη συνάντησή του με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ ενημερώθηκε για την κατάσταση της Υπηρεσίας μετά τη σύσταση του νέου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. 

Ένα από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν αφορούσε και τα προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, καθώς το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκπαιδεύτηκε πρόσφατα στις τεχνικές αντιμετώπισης πυρκαγιών κλειστών χώρων και διαμερισμάτων με τη χρήση του εξομοιωτή συνθηκών πυρκαγιάς «Fire Dragon».

Ο κ. Διγαλάκης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων συζήτησαν επίσης τις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων για την αξιοποίηση, στο πεδίο, της επιστημονικής γνώσης, κάνοντας ειδική αναφορά στην ερευνητική συνεργασία για την ανάπτυξη wearable γυαλιών που θα επιτρέπουν στους πυροσβέστες να βλέπουν μέσα από τους καπνούς. Ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της χρήσης νέων τεχνολογιών (drones, smartphones), προτείνοντας μάλιστα λύσεις, οι οποίες μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο σε περιπτώσεις πυρόσβεσης, όσο και σε περιπτώσεις διάσωσης ορειβατών και περιπατητών που έχουν αυξηθεί στον νομό μας τα τελευταία χρόνια.

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη στιγμή έδωσε τεράστια βαρύτητα στα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό, με το Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας “ΑΙΓΙΣ”, το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ποτέ για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, με χρηματοδότηση 1,7 δισ. ευρώ, εξασφαλίζονται τα αναγκαία μέσα, η τεχνολογική και εν γένει υλικοτεχνική υποδομή και ο επιχειρησιακός εξοπλισμός προκειμένου η Πυροσβεστική και όλες οι συναρμόδιες Υπηρεσίες να μπορούν να επιτελέσουν τον ρόλο τους αποτελεσματικά και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Διγαλάκης μετά την επίσκεψή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων.

Βασίλης Διγαλάκης: Μέγιστη προτεραιότητα η Πολιτική Προστασία – Προτάσεις κατά την επίσκεψη στην Π.Υ. Χανίων

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button