Κρήτη

Βασίλης Διγαλάκης: «Με ψηλά το κεφάλι ζητώ να συνεχίσουμε μαζί»

«Πιστεύω ότι την τετραετία που πέρασε τίμησα την επιλογή σας, σας ευχαριστώ και σας ζητώ να συνεχίζουμε μαζί!». Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης κάλεσε τους πολίτες που παρευρέθηκαν στην αποψινή κεντρική του πολιτική εκδήλωση στα Χανιά να στηρίξουν με την ψήφο τους τον ίδιο και τη ΝΔ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Στον κατάμεστο Δημοτικό Κήπο Χανίων, ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε αρχικά στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα τα τελευταία 4 χρόνια, όπως την πανδημία, τις τουρκικές προκλήσεις, τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο και το Αιγαίο και την παγκόσμια έκρηξη τιμών, τονίζοντας ότι: «Όχι μόνο κερδίσαμε το χαμένο έδαφος της τετραετίας 2015-2019, αλλά κάναμε άλματα. Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019».

Ο κ. Διγαλάκης στη συνέχεια προχώρησε σε έναν απολογισμό της θητείας τόσο ως υφυπουργού Παιδείας όσο και από τη θέση του εκπροσώπου του λαού των Χανίων στο κοινοβούλιο. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάργηση του ασύλου της ανομίας και στην απομάκρυνση καταλήψεων δεκαετιών από πανεπιστήμια και στην εφαρμογή πολιτικών που αντιστρέφουν το brain drain σε brain gain. Όπως είπε, υπήρξε σύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με ξένα ενώ επανέλαβε το σταθερό του όραμα να μετατραπεί η Κρήτη σε εκπαιδευτικό κέντρο στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, καθώς όπως είπε η Κρήτη πληροί όλες τις προϋποθέσεις γι’ αυτό καθώς έχει δυναμικά πανεπιστήμια, υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκού προσωπικού και είναι ένας ασφαλής προορισμός.

Βασίλης Διγαλάκης: «Με ψηλά το κεφάλι ζητώ να συνεχίσουμε μαζί»

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button