Κρήτη

Γυπαετός στη στέγη σπιτιού στο κέντρο του Ρεθύμνου (φωτο – βίντεο)

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής όσες κι όσοι περνούσαν απ’ την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο.

Οι πιο παρατηρητικοί διαπίστωσαν ότι πάνω στη στέγη ενός σπιτιού βρισκόταν ένα άγριο πτηνό (γύπας ή γυπαετός) και λίγο πιο δίπλα, είχε συγχρωτιστεί μια (μάλλον) τρομαγμένη ομάδα άλλων πετούμενων πουλιών, μικρότερου μεγέθους, που κι αυτή ήταν στα κεραμίδια!

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά αρκετός κόσμος (κάθε ηλικίας) συγκεντρώθηκε για να δει και ν’ απαθανατίσει από απόσταση ασφαλείας το όρνιο.

Ο Γιώργης Κτιστάκης, ο οποίος συνεργάζεται ως εθελοντής με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας κι έχει γνώση των άγριων πτηνών και ασχολείται με την φροντίδα και τη σωτηρία τους στο Ρέθυμνο, σε δηλώσεις του στο GOODnet.gr, εκτιμά πως το πουλί δεν είναι τραυματισμένο από τη στιγμή που έχει πετάξει και έτσι καθίσει σε τόσο μεγάλο ύψος.

gypas exo.jpg

gypas rethymno1.jpg
gypas rethymno2.jpg

Τελικά, εθελοντές της ομάδας Πολιτικής Προστασίας “Ένα” κινητοποιήθηκαν άμεσα κι ύστερα από προσπάθεια, κατάφεραν να πιάσουν το όρνιο, το οποίο οδηγήθηκε στο Δασαρχείο Ρεθύμνου, όπου θα δουν αν χρήζει ιατρικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOODnet.gr, για την παρουσία του πτηνού στην πόλη ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Ρεθύμνου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σκορδίλης, όπως επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΛ.ΑΣ και το Δασαρχείο.

Στήθηκε επιχείρηση προκειμένου να “πιαστεί” το πτηνό και να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο.

Αρχικά, εθελοντές προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη στέγη όπου βρισκόταν με γερανό, όμως το όρνιο πέταξε και βρέθηκε σε χαμηλό ύψος απέναντι, στην πλευρά της θάλασσας.

Γερανός δεν χρειάστηκε, όμως η άρτια και ταχύτατη οργάνωση έφερε θετικά αποτελέσματα κι ένα αίσιο τέλος. Στην όλη προσπάθεια βοήθησαν μάλιστα και δύο φιλόζωοι από το Ηράκλειο, που έτυχε να είναι βόλτα στο Ρέθυμνο, ο κ. Νίκος Φανουράκης και η κ. Μαρία, με τον πρώτο μάλιστα να είναι αυτός που έπιασε το πτηνό!

πηγή: apokoronaslife

%ce%b3%cf%85%cf%80%ce%b1%ce%b5%cf%84%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%b3%ce%b7-%cf%83%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button