Κρήτη

Ειδικοί Φρουροί Κρήτης: Δύσκολο να τηρηθεί ο νόμος στον Μυλοπόταμο χωρίς ΕΚΑΜ και ενίσχυση του ΤΑΕ

 Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την ενέδρα κατά της αστυνομικής πομπής η οποία προσπάθησε να επιχειρήσει στο Δ.Δ. Ζωνιανών του Δήμου Μυλοποτάμου το Νοέμβριο του 2007 από την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυνομικός Στάθης Λαζαρίδης με συνέπεια χρόνια αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή, αναφέρονται οι Ειδικοί Φρουροί της Κρήτης.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν πως “χωρίς την παρουσία των ανδρών της Ε.Κ.Α.Μ και χωρίς ουσιαστικές μεταθέσεις ειδικών φρουρών (και όχι αποσπάσεις) στο Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου, οι όποιες  προσπάθειες τήρησης του νόμου στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου είναι δύσκολο να είναι αποτελεσματικές”.

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Στις 05/11/2022 συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την άνανδρη ενέδρα, κατά της αστυνομικής πομπής η οποία προσπάθησε να επιχειρήσει στο Δ.Δ. Ζωνιανών του Δήμου Μυλοποτάμου.

Αποτέλεσμα της ενέδρας ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός ενός αστυνομικού και ο ελαφρύτερος τραυματισμός άλλων δύο. Δυστυχώς, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Ειδικός Φρουρός Ευστάθιος Λαζαρίδης, κατέληξε.

Με το πέρασμα των ετών και κατόπιν πιέσεων συνδικαλιστικών ενώσεων της αστυνομίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε τη δημιουργία της ομάδας ειδικών αποστολών (Ο.Ε.Α. – μετέπειτα Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και την ενίσχυση του Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου (έστω και με αποσπάσεις).

Διαπιστώνουμε όμως ότι χωρίς την παρουσία των ανδρών της Ε.Κ.Α.Μ και χωρίς ουσιαστικές μεταθέσεις ειδικών φρουρών (και όχι αποσπάσεις) στο Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου, οι όποιες  προσπάθειες τήρησης του νόμου στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου είναι δύσκολο να είναι αποτελεσματικές, καθώς η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων κατοίκων της περιοχής αλλά κυρίως η νοοτροπία τους, τόσο ως προς το έγκλημα όσο και ως προς τους αστυνομικούς, δεν αλλάζει.

Η θυσία του Λαζαρίδη, ελπίζουμε να κρατά σε επαγρύπνηση  το Αρχηγείο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και όλη την κοινωνία ώστε ποτέ ξανά να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε συνάδελφο.

Τονίζουμε ότι οι  αστυνομικοί δεν είναι αναλώσιμοι και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε με αυτό τον τρόπο.

ekriti.gr





Share on Google Plus

πηγή: xanianews

2022/11/blog-post_90.html

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button