Κρήτη

Ηράκλειο: Μαθητές Γυμνασίου έκαναν κατάληψη για να… μην φύγει ο διευθυντής τους! – Δείτε φωτογραφίες

«Αποφασίζετε για μας… χωρίς εμάς»: Με αυτά τα λόγια να φιγουράρουν στο πανό οι μαθητές κρατούν κλειστή την κεντρική πύλη του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου κάνοντας κατάληψη, γιατί ο διευθυντής τους φεύγει!

Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές του Γυμνασίου στέλνουν το μήνυμά τους  προς το υπουργείο για την παραμονή του διευθυντή, κ. Μανώλη Χουρσανίδη, στη θέση του, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr.

katalipsi1

Η πρόταση του 15μελούς υπερψηφίστηκε από τους μαθητές και σήμερα το Γυμνάσιο δεν λειτούργησε με ένα και μόνο αίτημα: «Να μην αναλάβει καθήκοντα η νέα διευθύντρια» που ορίστηκε μετά τις νέες τοποθετήσεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

katalipsi2

Όσο δυσνόητη κι αν είναι για τους μαθητές του Γυμνασίου η κατανόηση πως πίσω από την αλλαγή σκυτάλης υπάρχουν νόμοι και εγκύκλιοι που ορίζονται από το υπουργείο, η σημερινή τους κατάληψη είχε ιδιαίτερο συμβολισμό ως μία πράξη τιμής στο πρόσωπο του κ. Χουρσανίδη που τον συγκίνησε βαθύτατα.

Ο ίδιος, πάντως, τους ζήτησε αύριο το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά λέγοντας για όλη την κινητοποίηση ένα τεράστιο «ευχαριστώ»… Στο σχετικό ενημερωτικό του σημείωμα προς τους γονείς και κηδεμόνες για την σημερινή κατάληψη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η πράξη τους αποτελεί το «ωραιότερο σημείο στην πολύχρονη θητεία» του στην εκπαίδευση. Οχι άδικα αφού με αυτή την κίνηση οι μαθητές αναγνώρισαν δημόσια το έργο του.

Ηράκλειο: Μαθητές Γυμνασίου έκαναν κατάληψη για να… μην φύγει ο διευθυντής τους! – Δείτε φωτογραφίες

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button