Κρήτη

Με 1,95 εκατ. ευρώ στο Δήμο Χανίων το στρ. Μαρκοπούλου 

Στο Δήμο Χανίων αναμένεται να περάσουν άμεσα τα 52 από τα 54 συνολικά στρέμματα του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου, βάζοντας οριστικά τέλος σε ένα σήριαλ ετών με πολλά επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kriti24.gr, ο Δήμος Χανίων και ο στρατός συμφώνησαν τελικά και το ανενεργό τμήμα του στρατοπέδου, συνολικής έκτασης 52 στρεμμάτων, θα αγοραστεί από το Δήμο, έναντι του τιμήματος των 1.950.000 ευρώ, που είναι και η σημερινή αντικειμενική του αξία.

Για την αγορά του χώρου, ο Δήμος Χανίων προσανατολίζεται στη σύναψη δανείου, με ευνοϊκούς όρους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γα την οριστικοποίηση της συμφωνίας καθοριστική ήταν η συμβολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι ο Δήμος Χανίων αποκτά οριστικά και αμετάκλητα το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, χωρίς μακροχρόνια ενοίκια και χωρίς άλλες διαδικασίες.

Στο στρατό θα μείνει συνολική έκταση δύο στρεμμάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του. Πιθανότατα θα κατασκευαστούν κατοικίες για τη στέγαση αξιωματικών.

Μέχρι την οριστικοποίηση της συμφωνίας, την υπογραφή των συμβολαίων κλπ, διαδικασίες για τις οποίες υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί διάστημα λίγων μηνών, το στρατόπεδο θα παραχωρηθεί άμεσα και ατελώς για βραχυχρόνια χρήση στο Δήμο Χανίων.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανόν από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαμόρφωσης τμήματος του στρατοπέδου, ώστε να χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Ο χώρος στάθμευσης θα μπορεί να φιλοξενήσει σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 500 αυτοκίνητα, δίνοντας έτσι διέξοδο, στο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν τα Χανιά, τους επόμενους μήνες της τουριστικής αιχμής.

Μετά την οριστική απόκτηση του από το Δήμο Χανίων, μία από τις χρήσεις του στρατοπέδου, θα είναι η δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης, που θα αντικαταστήσει τον προσωρινό.

Τις σχετικές ανακοινώσεις για την παραχώρηση του χώρου, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί το στρατόπεδο Μαρκοπούλου μαζί με το Δήμαρχο Χανίων, το απόγευμα του Σαββάτου.

Με 1,95 εκατ. ευρώ στο Δήμο Χανίων το στρ. Μαρκοπούλου 

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button