Κρήτη

Προαναγγελία για εγγραφές και επανεγγραφές σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς των Χανίων

ην έναρξη της διαδικασίας για την υποβολή των αιτήσεων για εγγραφές–επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, για τη σχολική χρονιά 2023-2024, ανακοίνωσαν σήμερα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, Στέλιος Βαλυράκης και η Προϊσταμένη της Δ/νσης Προσχολικής Αγωγής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ειρήνη Τζιράκη.

Στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., ανέφερε πως η περίοδος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινάει την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 (οπότε και ενεργοποιείται η σχετική πλατφόρμα) και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023.

«Όλες οι αιτήσεις θα γίνονται και φέτος ηλεκτρονικά, στη δ/σνη: dokoipp.aitiseispoliton.gr με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις ηλ. αιτήσεις να είναι αναρτημένες στην ίδια σελίδα. Για τα παιδικά τμήματα, εγγράφονται νήπια που έχουν γεννηθεί από 1-1-2020 έως και 28-2-2021 και για τα βρεφικά τμήματα, τα βρέφη που έχουν γεννηθεί από 1-3-2021 έως και 28-2-2022», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλυράκης.

Σχετικά με τη φετινή διαδικασία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε μία περίοδο προσαρμογής των βρεφονηπιακών σταθμών στο νέο Προεδρικό Διάταγμα ενώ το μεγάλο στοίχημα και στόχος του Οργανισμού είναι να διατηρούμε, όσο μπορούμε, τον αριθμό των εγγραφόμενων παιδιών σταθερό χρόνο με τον χρόνο και αυτό απ’ ότι φαίνεται, επιτυγχάνεται και φέτος». Χαρακτηριστικά ο κ. Βαλυράκης ότι φέτος θα εξυπηρετηθούν συνολικά 708 παιδιά ωφελούμενων οικογενειών, μαζί με τα voucher του Υπουργείου, ενώ για τις 177 θέσεις σε παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., θα εξυπηρετηθούν 158 νήπια και 19 βρέφη.

Από τη μεριά της, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Προσχολικής Αγωγής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., ανέφερε ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, τόσο κατά τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, όσο και κατά την οριστική υποβολή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. «Θα πρέπει όποιος συμπληρώσει την αίτηση να διαβάσει καλά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις. Η γνωστοποίηση των προσωρινών αποτελεσμάτων θα γίνει έως τις 10/07/2023. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με ερωτήματα, διευκρινίσεις-απορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, κατά την περίοδο των αιτήσεων στο τηλέφωνο 2821 3 41629 και τις ώρες 9.00 π.μ.- 1.30 μ.μ. και με email, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dokoipp-pagogi@chania.gr», συμπλήρωσε η κ. Τζιράκη.


Σύμφωνα με την  38/2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική περίοδο 2023-2024,  οι θέσεις ανά σταθμό είναι οι κάτωθι :

  • Δ΄ Παιδικός σταθμός Παχιανά, Αν. Μάντακα 86,  12 θέσεις
  • Γ΄ Παιδικός σταθμός Χανίων Λενταριανά Παπαναστασίου & Ρ. Κούνδουρου, 14  θέσεις
  • Ζ΄ Παιδικός σταθμός Χαλέπα Ελ. Βενιζέλου 168α, 8 θέσεις
  • Α΄ Βρεφονηπιακός  σταθμός Σούδας Εθ. Βενιζέλου 4, 2 θέσεις για βρέφη & 10 για νήπια
  • Γ΄ Παιδικός σταθμός Σούδας οικισμός Ναυστάθμου, 45 θέσεις
  • Παιδικός σταθμός Ελ. Βενιζέλου Νεροκούρου, 12 θέσεις
  • Παιδικός σταθμός Λιλιπούπολη  Νεροκούρου112, 9  θέσεις
  • Βρεφονηπιακός σταθμός Βαμβακόπουλου, Μπιρμπίλη 22, 5 θέσεις για βρέφη & 9 για νήπια
  • Βρεφονηπιακός σταθμός Νέας Κυδωνίας Νικολακάκη, 5 θέσεις για βρέφη & 20 θέσεις για νήπια
  • Βρεφονηπιακός σταθμός Πιθαρίου Αριστοτέλους Πιθάρι, 5  θέσεις για βρέφη & 5 για νήπια
  • Παιδικός σταθμός Περιβολίων Πλατεία Ηρώων Περβόλια, 4 θέσεις
  • Α΄ Βρεφονηπιακός σταθμός Δημοτικής κοινότητας Νεροκούρου, Χρυσοπηγή, 2 θέσεις για βρέφη & 10 για νήπια

Την ευθύνη υποβολής των αιτήσεων θα έχουν αποκλειστικά οι γονείς-κηδεμόνες.

Όλες οι πληροφορίες, η ηλεκτρονική δήλωση, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οδηγίες σχετικά με την ψηφιακή υποβολή των αιτήσεων είναι διαθέσιμα και στην ηλ.διεύθυνση:https://www.chania.gr/enimerosi/municipality-press_releases/dokoip852023.html

και στην πλατφόρμα των δηλώσεων:dokoipp.aitiseispoliton.gr (ενεργοποιείται στις 10/05/2023).

Προαναγγελία για εγγραφές και επανεγγραφές σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς των Χανίων

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button