Κρήτη

Σε εξέλιξη οι εργασίες για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην πλατεία 1866 

Σε εργοτάξιο μετατρέπεται το κέντρο των Χανίων καθώς παράλληλα με τις παρεμβάσεις στη Χατζημιχάλη Γιάνναρη και τη Σκαλίδη, άρχισε σήμερα και το μεγάλο έργο περιμετρικά της Πλατείας 1866 για τη δημιουργία ανοικτού κέντρου εμπορίου

Την έναρξη του μεγαλόπνοου έργου της δημιουργίας ανοιχτού κέντρου εμπορίου στα Χανιά σηματοδοτούν οι εργασίες στις οδούς Καραϊσκάκη και Κριάρη. Σε πρώτη φάση προβλέπεται αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης. 

Οι εργασίες για το ανοιχτό κέντρο εμπορίου εκτείνονται σε μια μεγάλη περιοχή στον πυρήνα του εμπορικού κέντρου των Χανίων, που θα αναπλαστεί με προτεραιότητα στον κοινόχρηστο χώρο, ώστε να είναι προσβάσιμη σε πεζούς και ποδηλάτες και παράλληλα θελκτική για τους επιχειρηματίες της περιοχής. 

Για τον περιορισμό των οχλήσεων – δεδομένου ότι μεγάλο τμήμα του κέντρου θα θυμίζει εργοτάξιο- οι παρεμβάσεις θα γίνονται τμηματικά. Οι δρόμοι στους οποίους ολοκληρώνεται η πλακόστρωση θα δίνονται αμέσως σε κυκλοφορία.  

Ο εργασίες αφορούν στην υπογειοποίηση όλων των δικτύων και στη ριζική αναβάθμιση του αποχετευτικού και υδρευτικού δικτύου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.. Η διαμόρφωση της πλατείας και των οδών Κορωναίου, Κορκίδη, Κριάρη, Κόρακα και τμημάτων της Καραϊσκάκη και της Μυλωνογιάννη, θα γίνει με ενιαίο, ισόπεδο πλακόστρωτο δάπεδο μεταξύ των πεζοδρομίων και των δρόμων, οι οποίοι μετατρέπονται σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, με ανώτατο όριο τα είκοσι χιλιόμετρα την ώρα.

Σε εξέλιξη οι εργασίες για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην πλατεία 1866 

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button