Κρήτη

Στην ακριτική Γαύδο για τα Θεοφάνεια ο πρωθυπουργός

Συμβολικό χαρακτήρα με μηνύματα προς τη γείτονα χώρα θα έχει η παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ακριτική Γαύδο ανήμερα των Θεοφανείων.

Η Δήμαρχος, Λίλιαν Στεφανάκη, ενημερώθηκε και επίσημα για την παρουσία του κ. Μητσοτάκη την Παρασκευή στο νησί, που είναι η πρώτη για Πρωθυπουργό μετά από 26 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε βρεθεί πέρυσι για τα Θεοφάνεια στη Γαύδο

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαύδο έρχεται σε συνέχεια εκείνης του Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, ανήμερα των Χριστουγέννων, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Τουρκία και τα όσα υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Γαύδο με ελικόπτερο από την 115 Πτέρυγα Μάχης, προκειμένου να είναι στο νησί περίπου στις 11, όταν και αναμένεται να δέσει και το πλοίο της γραμμής, με βουλευτές, κομματικά στελέχη και εκπροσώπους της τοπικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και της τοπικής εκκλησίας.

Για το λόγο αυτό η ΑΝΕΝΔΥΚ τροποποιεί το δρομολόγιο της Παρασκευής, με αναχώρηση από τη Χώρα Σφακίων στις 8 το πρωί και επιστροφή από τη Γαύδο στις 2 μ.μ.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί και το στρατιωτικό φυλάκιο της Γαύδου, που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια.

πηγή: apokoronaslife

%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%ce%b1%cf%8d%ce%b4%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%86%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%bf/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button