Κρήτη

Χανιά: Μια ακόμα “μάχη” δίνει η Μαρία – Έκκληση για βοήθεια κάνουν οι γονείς της

Γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και η ζωή της είναι ένας διαρκής αγώνας. Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, υποβάλλεται σε δύσκολές χειρουργικές επεμβάσεις αλλά δεν το βάζει κάτω.

Η 16χρονη Μαρία από τα Χανιά είναι μαχήτρια και για μία ακόμη φορά καλείται να το αποδείξει. Μόνο που αυτή τη φορά χρειάζεται και βοήθεια. Η Μαρία Μαρκουλάκη έχει υποβληθεί σε επέμβαση επιμήκυνσης μυών στα άνω και κάτω άκρα, αλλά τώρα χρειάζεται να κάνει μία ακόμα δύσκολη και πολύωρη επέμβαση για να μένει όρθια η πλάτη της και να μπορεί το υπέροχο αυτό κορίτσι να φάει, χωρίς να έχει αστάθεια.

Οι γιατροί που την παρακολουθούν χρόνια και είναι στο πλευρό της, είπαν πως η ρομποτική σπονδυλοδεσία είναι η τελευταία επέμβαση που θα μπορούσε να τη βοηθήσει και την προγραμματίζουν για τον επόμενο Δεκέμβριο στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν στην Αθήνα.

Οι γονείς της, Αργυρώ και Γιάννης που λατρεύουν τη Μαρία και κάνουν τα πάντα για το κοριτσάκι τους, έχουν έρθει σε πολύ δύσκολη θέση καθώς συμφώνησαν αμέσως να γίνει η επέμβαση, η οποία όμως, όπως ενημερώθηκαν, κοστίζει 20.000 ευρώ, ποσό που αδυνατούν να συγκεντρώσουν και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο πατέρας της Μαρίας Γιάννης Μαρκουλάκης που μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων, εξήγησε την κατάσταση του παιδιού και συγκινημένος ζήτησε βοήθεια από τον κόσμο για να μπορέσει το παιδί τους να έχει μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Για να μπορεί η Μαρία τους, που πρέπει να γίνει Μαρία όλων μας, να μπορεί απλώς να στέκεται στο καροτσάκι της χωρίς να χρειάζεται να φοράει ειδική ζώνη, για να μην έχει αστάθεια.

Όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να απευθυνθεί στους γονείς της.

ertnews.gr

Χανιά: Μια ακόμα “μάχη” δίνει η Μαρία – Έκκληση για βοήθεια κάνουν οι γονείς της

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button