Κρήτη

3ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Μίκης Θεοδωράκης” Το ενδιαφέρον κορυφώνεται πλησιάζοντας στη λήξη του τουρνουά

Νέα τροπή πήρε η μάχη στο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ¨. Ο Σταμάτης Κούρκουλος κέρδισε στο ντέρμπυ κορυφής τον Κινέζο Wang Yanbin σταματώντας παράλληλα και το αήττητό που είχε από το ξεκίνημα των αγώνων. Το αποτέλεσμα αυτό εκτός από τον Έλληνα πρωταθλητή έδωσε τη δυνατότητα και σε δύο άλλους παίκτες να το εκμεταλλευτούν και να φτάσουν στην κορυφή. Είναι ο Πολωνός ΙΜ Barski R. που κέρδισε τον GM Boruchovsky Av. (Ισραήλ) και ο Μολδαβός ΙΜ Ceres Dragos. Οι τρεις αυτοί παίκτες ισοβαθμούν με  6 βαθμούς και πλέον το πρωτάθλημα αποκτά νέο ενδιαφέρον! Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στην αμέσως επόμενη βαθμοομάδα βλέπουμε εννέα παίκτες να ισοβαθμούν με 5,5 βαθμούς. Ανάμεσά τους και ο Χανιώτης σκακιστής ΙΜ Βαγγέλης Πατρελάκης αλλά και δύο νεαροί σκακιστές που εντυπωσιάζουν με τα αποτελέσματά τους και είναι ο 14χρονος Πολωνός FM Sowinski Pawel και ο 12χρονος Τούρκος σκακιστής Sahin Sarp. Στην κατηγορία κάτω των 16 ετών στην 1η θέση είναι ο Ινδός σκακιστής Sahib Singh, ενώ 1η γυναίκα είναι η 14χρονη Αλεξανδρή Δήμητρα και η Αμοιρίδου Δήμητρα, 1ος κάτω των 10 ετών είναι ο Γιάννης Καλλιγέρης.    

Στο σημερινό 7ο γύρο δεσπόζουν δύο ντέρμπυ και είναι του Σταμάτη Κούρκουλου εναντίον του Barski Radoslaw και του Ινδού GM Girish Koushik εναντίον του ΙΜ Ceres Dragos. 

Διοργανωτές αυτών των αγώνων είναι οι σύλλογοι της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων ΣΑΜΑΡΙΑ και ο Α.Π.Ο. ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ¨. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων ενώ η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης η ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ, ο ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ &ΣΙΑ Ε.Ε.  και ο Φουρόγατος.  Χορηγοί των αγώνων είναι ο ΛΕΠΤΟΣ Α.Ε., η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, η AEGEAN το Εμπορικό επιμελητήριο Χανίων, το Ξενοδοχείο Porto Veneziano, η Cretan Daily Cruises, ο Μπαλαντίνος και η ψαροταβέρνα τα ΝΕΩΡΙΑ.  

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στο Μεγάλο Αρσενάλι και η είσοδος είναι ελεύθερη.

3ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Μίκης Θεοδωράκης” Το ενδιαφέρον κορυφώνεται πλησιάζοντας στη λήξη του τουρνουά

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button