Οικονομία

ΑΑΔΕ: Στα αγγλικά διατίθενται οι ψηφιακές εφαρμογές της

Τις αγγλικές εκδόσεις των ψηφιακών εφαρμογών της θέτει σε παραγωγική λειτουργία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των μη ελληνόφωνων συναλλασσόμενων.

Στα αγγλικά θα είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές:

ΑΦΜ και Κλειδάριθμου, για ταυτόχρονη απόδοση ΑΦΜ και κλειδάριθμου σε φυσικά πρόσωπα και

Κλειδάριθμου, για απόδοση κλειδάριθμου σε φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ήδη ΑΦΜ και θέλουν να εγγραφούν/επανεγγραφούν στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Με τις αγγλικές εκδόσεις των εφαρμογών, συνεχίζεται το έργο της ΑΑΔΕ για απλούστευση των διαδικασιών που απευθύνονται σε:

  • ομογενείς,
  • κατοίκους εξωτερικού,
  • μη ελληνόφωνους κατοίκους ημεδαπής και
  • αλλοδαπές επιχειρήσεις

αποτελώντας ένα αποτελεσματικό εργαλείο που βελτιστοποιεί την εξυπηρέτηση και προάγει περαιτέρω τη φορολογική συμμόρφωση.

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα διευκόλυνσης πολιτών και επιχειρήσεων. Οι ομογενείς μας, αλλά και μη ελληνόφωνοι φορολογούμενοι, πλέον μπορούν να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά για τη χορήγηση ΑΦΜ και κλειδάριθμου, ώστε να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και του ελληνικού δημοσίου», δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Για περισσότερες διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ, στο τηλέφωνο 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.

https://creta24.gr/aade-sta-anglika-diatithentai-oi-psifiakes-efarmoges-tis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button