Οικονομία

ΔΥΠΑ: Οι δικαιούχοι της επτάμηνης απασχόλησης για 25.000 ανέργους νέους έως 29 ετών

Ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, περιλαμβάνει η νέα δράση απασχόλησης που έχει στόχο την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας έως 25.000 ανέργων νέων.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι άνεργοι ηλικίας 18 – 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας και οι ωφελούμενοι θα αμοιφθούν με τον κατώτατο μισθό.

Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι θα λάβουν:

  • μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό
  • αναλογία δώρων εορτών
  • αναλογία επιδόματος αδείας
  • μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ

Σημειώνεται πως στους παρόχους των θέσεων προεργασίας (επιχειρήσεις) δεν καταβάλλεται αποζημίωση.

Πρόκειται για δράση που στόχο έχει την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας- προεργασίας ανέργων νέων, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, η οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», του ΕΣΠΑ 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοικτού τύπου προγραμμάτων (open framework model), δηλαδή θα παραμείνει ανοικτή ως προς την υποβολή των αιτήσεων, μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Οι ανακοινώσεις για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνονται από την ΔΥΠΑ, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.

https://creta24.gr/dypa-oi-dikaiouchoi-tis-eptaminis-apascholisis-gia-25-000-anergous-neous-eos-29-eton/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button