Οικονομία

Δώρο Πάσχα: Ποτε καταβάλλεται – Υπολογίστε πόσο σας αναλογεί

Το δώρο Πάσχα περιμένουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και εκείνοι που δουλεύουν από την 1 Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου, θα πληρωθούν με μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβονται με μισθό. Όσοι εργάζονται με ημερομίσθιο θα πληρωθούν με 15 ημερομίσθια.

Στην περίπτωση πάντως που οι εργαζόμενοι δεν έχουν συμπληρώσει την παραπάνω σχέση εργασίας, δηλαδή δεν έχουν εργαστεί όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα στην επιχείρηση, δικαιούνται αναλογία δώρου Πάσχα. Αυτή υπολογίζεται ως εξής:

Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ τον ασφαλιστικό φορέα.

Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα.

Για παράδειγμα: Αν ένας μισθωτός δεν βρισκόταν στην εργασία του για 60 μέρες λόγω κάποιας ασθένειας και έλαβε επίδομα ασθενείας από το ασφαλιστικό του ταμείο μόνο για 40 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 40 ημέρες.

 

Πότε πληρώνεται το Δώρο Πάσχα

Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν το δώρο Πάσχα τη Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή την 1η Μαΐου, αλλά όσοι εργοδότες το επιθυμούν, μπορούν να το πληρώσουν και νωρίτερα.

 

https://creta24.gr/doro-pascha-pote-katavalletai-ypologiste-poso-sas-analogei/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button