Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση τζίρου 22,7% για καταλύματα και εστίαση τον Νοέμβριο

Ανοδικά κινήθηκε ο τζίρος τόσο του κλάδου των καταλυμάτων όσο και της εστίασης, δείμα της καλής πορείας του τουρισμού, αλλά και της ανόδου του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Καταλυμάτων (κλάδος 55 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Νοέμβριο 2022 ανήλθε σε 148.460.008 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 24,8% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2021, όπου είχε ανέλθει σε 118.978.734 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης (κλάδος 56 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Νοέμβριο 2022 ανήλθε σε 149.437.532 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 20,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2021, όπου είχε ανέλθει σε 123.807.893 ευρώ.

Αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης (κλάδοι 55 και 56 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Νοέμβριο 2022 ανήλθε σε 297.897.541 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 22,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2021, όπου είχε ανέλθει σε 242.786.627 ευρώ. Για τις Περιφερειακές Ενότητες με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2021 μεγαλύτερη από 1,0% (Πίνακας 1), η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Νοέμβριο 2022 σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2021 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (41,7%) και η μικρότερη αύξηση (6,2%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, ενώ η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (9,3%).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/601750/elstat-afxisi-tzirou-227-gia-katalymata-kai-estiasi-ton-noemvrio/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button