Οικονομία

Κατάρρευση SVB: «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», λέει το ΔΝΤ

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε στο Reuters ότι ο οργανισμός παρακολουθεί τις πιθανές επιπτώσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τις πιθανές επιπτώσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προσφορά για εξαγορά από την Bank of London

Την ίδια ώρα, προσφορά στην Silicon Valley Bank UK, θυγατρική της SVB, κατέθεσε η Bank of London, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Στην ίδια ανακοίνωση η Bank of London επισημαίνει ότι έστειλε τις προτάσεις της στις βρετανικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η Bank of London, μια τράπεζα εκκαθάρισης, ηγείται μιας κοινοπραξίας επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, η οποία έχει υποβάλει επίσημες προτάσεις.

«Δεν πρέπει να επιτραπεί στην Silicon Valley Bank να πτωχεύσει, δεδομένης της ζωτικής σημασίας κοινότητας που εξυπηρετεί», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bank of London, Άντονι Γουάτσον.

«Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να διασφαλιστεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει έναν πιο διαφοροποιημένο τραπεζικό τομέα, επιτρέποντας παράλληλα τη συνέχεια της εξυπηρέτησης της πελατειακής βάσης της SVB στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε.

Σε αντίθεση με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η Bank of London δεν δανείζει και διατηρεί όλες τις καταθέσεις της στην Τράπεζα της Αγγλίας.

Η συμβουλευτική εταιρεία Rothschild & Co διερευνά επιλογές για τη θυγατρική, καθώς ελλοχεύει η αφερεγγυότητα, δήλωσαν χθες στο Reuters δύο άτομα με γνώση του θέματος.

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει δηλώσει ότι επιδιώκει μια δικαστική απόφαση για να θέσει την Silicon Valley Bank UK σε καθεστώς αφερεγγυότητας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

πηγή: lifo

now/economy/katarreysi-svb-parakoloythoyme-stena-tis-exelixeis-leei-dnt

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button