Οικονομία

Ξεκίνησε το dentist pass – Για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών

Πρόκειται για προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής που αφορά όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ξεκίνησε από χθες το βράδυ το dentist pass, το προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Είναι ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν πολλά άλλα τέτοια προγράμματα.

Το πρόγραμμα Dentist Pass έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της ποιότητας της προληπτικής οδοντιατρικής και αφορά τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Δίνεται στη μορφή του voucher στο κινητό και θα ανέρχεται στα 40 ευρώ.

Dentist Pass: Τι εξετάσεις αφορά

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά τις παρακάτω εξετάσεις:

  • έλεγχο της στοματικής υγιεινής,
  • καθαρισμό και απομάκρυνση πλακών,
  • φθορίωση και εν γένει
  • παροχή οδηγιών για την στοματική υγιεινή των παιδιών

Dentist Pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ωφελούμενοι της ενίσχυσης Dentist Pass είναι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 2011 έως και 2016, διαμένουν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια και διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), είτε Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).

Η ενίσχυση λαμβάνεται, για λογαριασμό του παιδιού, από ενήλικο φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ή του παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη, ενεργώντας ως ο εκπρόσωπος του παιδιού για τους σκοπούς του παρόντος Προγράμματος.

Dentist Pass: Πού η αίτηση για την ενίσχυση

Για να λάβετε την ενίσχυση θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος (Η.Π.Π.) στο gov.gr – ΕΨΠ και η αίτηση αυτή να εγκριθεί.

Την αίτηση θα την κάνετε με τους κωδικούς του taxisnet

Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση γίνεται και στα ΚΕΠ.

Κάθε ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει σε ισχύ για έξι μήνες, επιπλέον του μήνα εντός του οποίου εκδόθηκε.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Ξεκίνησε το dentist pass – Για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button