Οικονομία

Οι 10 συμβουλές του Γουόρεν Μπάφετ για τα χρήματα και τις επενδύσεις

Ο 92χρονος «θρύλος των επενδύσεων» θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές όλων των εποχών

Συχνά, οι επενδυτές χαρακτηρίζονται ως οι «ροκ σταρ του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου» αφού με τις γνώσεις και την εμπειρία τους βοηθούν εκατομμύρια ανθρώπους να πετύχουν επιχειρηματικούς στόχους αυξάνοντας συγχρόνως, την περιουσία τους.

Επιπλέον, οι επενδυτές υιοθετούν διαφορετικές στρατηγικές εφαρμόζοντας νέους και καινοτόμους τρόπους προκειμένου να υλοποιήσουν τα οράματα τους. Αδιαμφισβήτητα, ένας από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον συγκεκριμένο κλάδο δεν είναι άλλος, από τον θρύλο των επενδύσεων, Γουόρεν Μπάφετ.

Σύμφωνα με το therichest, αυτές είναι 10 συμβουλές του κορυφαίου επενδυτή αναφορικά με το πώς να επενδύστετε και να ξοδέψετε τα χρήματά σας.

10. Μην χάσετε ποτέ χρήματα

Μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές του Γουόρεν Μπάφετ σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τον τομέα των επενδύσεων, είναι να θυμούνται πως ο καλύτερος τρόπος για να μην χάσουν ποτέ χρήματα, θα πρέπει να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση αποφεύγοντας τις αποτυχίες καθώς και τις απώλειες.

9. Επενδύστε σε τομείς που γνωρίζετε καλά

Μερικοί επενδυτές επιλέγουν να ασχοληθούν με διαφορετικούς κλάδους επενδύοντας σε πολλές αγορές ταυτόχρονα, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους. Ωστόσο, επενδύσεις σε επιχειρήσεις των οποίων το αντικείμενο, είτε δεν γνωρίζετε πλήρως, είτε δεν μπορείτε να κατανοήσετε, έχουν μεγαλύτερο ρίσκο και πιθανότατα να οδηγηθείτε σε λάθη.

8. Μην συμβιβάζεστε

Παράλληλα, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος επισημαίνει πως είναι καλύτερο για έναν επιχειρηματία να αγοράσει μια εξαιρετική εταιρεία σε μία πιο ακριβή τιμή παρά να αγοράσει μια οποιαδήποτε εταιρεία σε τιμή ευκαιρίας. Όπως λέει ο ίδιος, ο χρόνος είναι ο φίλος μιας υπέροχης επιχείρησης και ο εχθρός της μέτριας.

7. Επενδύστε πρώτα στον εαυτό σας

Η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος είναι στον ίδιο του τον εαυτό. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνετε τις ικανότητές σας και γίνεστε περισσότερο παραγωγικοί.

6. Οι επενδύσεις είναι ένα δίκαιο παιχνίδι

Για να πετύχετε στον κόσμο των επιχειρήσεων, δεν χρειάζεται να είστε τεχνολογικά προηγμένοι. Στο επενδυτικό παιχνίδι, κανένα άτομο με υψηλό IQ δεν μπορεί να νικήσει ένα άτομο με χαμηλότερο IQ. Ο Μπάφετ ισχυρίζεται πως δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιοφυΐα για να ασχοληθεί με τον τομέα των επιχειρήσεων.

5. Δώστε έμφαση στις διαφορές τιμής και αξίας

Οι επενδυτές οφείλουν να γνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ τιμής και αξίας. Όπως είπε ο Μπάφετ, η τιμή είναι αυτό που πληρώνεις και η αξία είναι αυτό που παίρνεις. Ορισμένοι επενδυτές επικεντρώνονται σε εταιρείες υψηλής ποιότητας που πραγματοποιούν τεράστιες συναλλαγές στις πιο λογικές τιμές. Ο Μπάφετ συμβουλεύει ότι μια ποιοτική επένδυση αγοράζεται καλύτερα όταν είναι μειωμένη σε τιμή.

4. Ξοδέψτε τα χρήματά σας με σύνεση

Στο μεταξύ, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος προτείνει να ενεργείτε γρήγορα και αποφασιστικά, καθώς οι μεγάλες επενδύσεις σε λογικές τιμές θεωρούνται πάντοτε ως μια έξυπνη κίνηση.

3. Μείνετε μακριά από πιστωτικές κάρτες και δάνεια

Η αποφυγή του χρέους μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα.

2. Χρηματικό απόθεμα

Ο Γουόρεν Μπάφετ έχει πάντα διαθέσιμο ένα συγκεκριμένο ποσό μετρητών για να διατηρήσει την επιχείρησή του σε ομαλή ροή. Σύμφωνα με τη στρατηγική του, έτσι εξασφαλίζεται η ομαλότητα κάθε φορά που συμβαίνουν απρόοπτα γεγονότα. Σύμφωνα, με τον Γουόρεν Μπάφετ τα χρήματα θεωρούνται «το οξυγόνο κάθε επιχείρησης».

1. Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε σωστά τα χρήματά σας

Μία από τις πιο βασικές στρατηγικές του Μπάφετ είναι να προσπαθεί να προβλέψει, να αποφύγει αλλά και να περιορίσει τους κινδύνους και τη ζημία. Το να μάθετε να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας θεωρείται επίσης, ως μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις για το μέλλον και την εξέλιξή σας.

πηγή: apokoronaslife

%ce%bf%ce%b9-10-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%8c%cf%81%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%86%ce%b5%cf%84-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button