Οικονομία

Πανάκριβος και ο μπακαλιάρος ενόψει 25ης Μαρτίου – Σε τι τιμές κυμαίνεται

Ακριβότερο χρόνο με το χρόνο γίνεται  το ψάρι του φτωχού: ο μπακαλιάρος, ο οποίος ενόψει 25ης Μαρτίου, βρίσκεται στην πρώτη θέση στον πάγκο της αγοράς, αλλά και στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Η τιμή του εκτινάσσεται τα τελευταία χρόνια και φτάνει ακόμη και τα 20 ευρώ το κιλό.

Ο ιχθυέμπορος Κώστας Φασίλης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις τιμές του βακαλάου και των παρόμοιων ψαριών, τα οποία καταναλώνονται συνήθως την 25η Μαρτίου.

«Έχουμε μεγάλη κίνηση τώρα. Έχουμε κίνηση στα θαλασσινά λόγω νηστείας. Δεν είναι πολύ ακριβά, απλά υπάρχει έλλειψη στον μπακαλιάρο για την εποχή και είναι αυξημένη η τιμή του. Δεν έχουμε μεγάλη απόκλιση από πέρσι. Δεν έχουμε μεγάλη παραγωγή από μπακαλιάρο γι΄αυτό είναι ακριβά. Είναι θέμα ελλείψεως», είπε αρχικά

Οι τιμές

«Το λινγκ  είναι παστό, εμείς δεν έχουμε εδώ, εμείς έχουμε μόνο φρέσκα. Ο φρέσκος μπακαλιάρος θα πουληθεί περίπου στα 25 ευρώ το κιλό έξω στα μαγαζιά, η τιμή του κινείται πολύ ψηλά. Μετά η τιμή είναι στο μέγεθος του ψαριού», συμπλήρωσε ο κ. Φασίλης.

Οι τιμές για τον αυθεντικό μπακαλιάρο Νορβηγίας με κόκαλο και για μπακαλιάρο φιλέτο κυμαίνονται από 7,50 έως 11,50 ευρώ το κιλό. Εάν η προέλευση είναι Ισλανδίας, οι αντίστοιχες τιμές κυμαίνονται από 14 ως 20,90 ευρώ ενώ για τον μπακαλιάρο λινγκ οι τιμές είναι πιο χαμηλές και κυμαίνονται από 7 έως 16,90 ευρώ.

Πολλοί θα προτιμήσουν, όπως φαίνεται, τον κατεψυγμένο μπακαλιάρο με τιμές από 4,35 έως 9,95 ευρώ το κιλό.

Ο φρέσκος μπακαλιάρος είναι επίσης άλλη μια επιλογή για αρκετούς, με τιμές που ξεκινούν από 10 και φθάνουν στα 16 ευρώ.

https://creta24.gr/panakrivos-kai-o-bakaliaros-enopsei-25is-martiou-se-ti-times-kymainetai/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button