Οικονομία

Πόθεν έσχες: Λήγει σήμερα η προθεσμία – Ποιοι οφείλουν να δηλώσουν την περιουσιακή του κατάσταση

Έως τις 15 Ιανουαρίου υποβάλλονται οι δηλώσεις για το «πόθεν έσχες» με το υπουργείο Οικονομικών να μην έχει ανακοινώσει κάποια παράταση για την ώρα.

Η υποβολή δηλώσεων αφορά τόσο στις αρχικές δηλώσεις για όσους απέκτησαν ιδιότητα υπόχρεου από την 1η Ιανουαρίου του 2022 έως και την 15η Οκτωβρίου του 2022, όσο και για τις ετήσιες δηλώσεις του έτους 2022, για χρήση του 2021.

Συγκεκριμένα, οι υπόχρεοι καλούνται να δηλώσουν τα έσοδα και τα οικονομικά συμφέροντα του φορολογικού έτους 2021, καθώς και την περιουσιακή κατάστασή τους, μέσω της εφαρμογής pothen.gr, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, καθώς η παράλειψη υποβολής ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Υπενθυμίζεται πως υπόχρεοι για την υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες είναι πολιτικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και διοικητές τραπεζών, καθώς και πλήθος άλλων προσώπων έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν κάθε χρόνο τη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης και τη δήλωση οικονομικών συμφερόντων του ν.3213/2003.

πηγή: creta24

pothen-esches-ligei-simera-prothesmia-poioi-ofeiloyn-na-dilosoyn-tin-perioysiaki-katastasi/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button