Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πότε η ανάρτηση στο myCar – Πώς θα τα πληρώσετε βήμα προς βήμα

Η προθεσμία πληρωμής λήγει, όπως κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο λογικά και φέτος θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με τον μήνα.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς γίνεται η πληρωμή

Για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας απαιτείται σύνδεση με κωδικούς Taxisnet στην πλατφόρμα myCAR.

Με την είσοδο στην πλατφόρμα myCAR ο χρήστης βλέπει τις δυο βασικές εφαρμογές. Η πρώτη έχει τίτλο «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και η δεύτερη αφορά την «Ψηφιακή Ακινησία».

Για τα τέλη κυκλοφορίας ο χρήστης επιλέγει την πρώτη ενότητα («Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων») απ’ όπου οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να:

  • λάβουν πληροφορίες για τα οχήματά τους,
  • ενημερωθούν για τους κωδικούς πληρωμής ετήσιων τελών κυκλοφορίας για αυτά,) πληροφορηθούν για τους κωδικούς πληρωμής αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλοφορίας, εφόσον προβλέπεται από ισχύουσες διατάξεις,
  • 4δουν τους κωδικούς πληρωμής σε υπολογιστικό φύλλο (excel), σε περίπτωση πλήθους οχημάτων,
  • λάβουν βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας για οχήματα ιδιοκτησίας τους προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για μεταβίβαση οχήματος, εξαγωγή οχήματος στο εξωτερικό, επαναταξινόμηση οχήματος.

Για να εμφανιστεί το ποσό, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει την επιλογή «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας». Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν διπλό το ποσό της οφειλής.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/567388/teli-kykloforias-2023-pote-i-anartisi-sto-mycar-pos-tha-ta-plirosete-vima-pros-vima/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button