Οικονομία

Τσακλόγλου: 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν πλήρη αύξηση στη σύνταξή τους

Στο 1,5 εκατομμύριο ανέρχονται οι συνταξιούχοι που θα δουν την πλήρη αύξηση (7,75%) στη σύνταξή τους, δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.

«Οι συνταξιούχοι είναι περίπου 2,5 εκατομμύρια. Από αυτούς, κάτι λιγότερο από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν την πλήρη αύξηση στη σύνταξή τους, το 7,75%», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Είναι περίπου ακόμα 300.000 συνταξιούχοι, των οποίων η προσωπική διαφορά μηδενίζεται, οπότε και αυτοί θα δουν κάποιες αυξήσεις, απλά δεν θα είναι τόσο μεγάλες όσο των υπολοίπων συνταξιούχων. Για τους υπόλοιπους έχουμε μια σημαντική μείωση στην προσωπική τους διαφορά, οπότε ελπίζουμε σε επόμενες αυξήσεις που θα δοθούν στις συντάξεις, γιατί αυτό θα είναι μια ετήσια διαδικασία σταδιακά και αυτών θα εξελίσσεται η προσωπική διαφορά», πρόσθεσε ο κ. Τσακλόγλου.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε και σε άλλες πολιτικές που ευνόησαν το εισόδημα των συνταξιούχων.  

«Το πρώτο ήταν ότι κατάργησε την εισφορά αλληλεγγύης, για τους δημοσίους υπαλλήλους και για τους συνταξιούχους, οι οποίες υπήρχαν μέχρι τώρα. Αυτό επηρέασε θετικά κυρίως το πάνω μέρος της κατανομής των συνταξιούχων. Το δεύτερο ήταν ότι έδωσε έκτακτο βοήθημα 250 ευρώ κυρίως στο κάτω μέρος κατανομής των συνταξιούχων, δηλαδή όσους είχαν άθροισμα συντάξεων κάτω από 800 ευρώ. Αν το βάλετε σε ετήσια βάση για κάποιον που παίρνει ας πούμε 600 ευρώ σύνταξη, είναι σαν να έχει περίπου 3,5% αύξηση στη σύνταξή του. Επίσης, είχαμε και την καταβολή της τέταρτης δόσης των αναδρομικών του νόμου Βρούτση», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν τα βάλετε όλα αυτά μαζί στο διαθέσιμο εισόδημά τους, περίπου το 95% των συνταξιούχων θα δει αύξηση μέσα στη φετινή χρονιά. Αρκετοί μάλιστα κιόλας από τους συνταξιούχους, θα δουν ένα συνδυασμό αυτών των αυξήσεων. Η συνολική αύξηση την οποία θα λάβει θα είναι ύψους μεγαλύτερο από μία μηνιαία σύνταξη», εξήγησε.

πηγή: lifo

now/economy/peripoy-15-ekatommyrio-syntaxioyhoi-tha-doyn-pliri-ayxisi-sti-syntaxi-toys

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button