Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής – Ποιοι ειδοποιούνται από την ΑΑΔΕ

Όσοι φορολογούμενοι, με βάση τα στοιχεία που δηλώνουν, έχουν επιλεγεί από την ΑΑΔΕ για να υποβάλλουν αυτόματα τις φορολογικές τους δηλώσεις, λαμβάνουν ειδοποιήσεις από την Αρχή.

Ως γνωστόν, εφόσον οι φορολογούμενοι αυτοί θεωρούν ότι τα στοιχεία είναι ακριβή και δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία που δεν έχουν προσυμπληρωθεί, δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια για την υποβολή της δήλωσής τους, καθώς αυτή θα οριστικοποιηθεί από την ΑΑΔΕ.

Ωστόσο, η ημερομηνία οριστικοποίησης είναι η Τρίτη 2/7/2024, μετά τη λήξη της αρχικής προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση, εάν το επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν νωρίτερα τη δήλωσή τους.

Εφόσον τα στοιχεία δεν είναι ακριβή ή λείπουν στοιχεία, οι φορολογούμενοι αυτοί υποχρεούνται να τροποποιήσουν ή/και να συμπληρώσουν τα ορθά στοιχεία και να υποβάλουν τη δήλωσή τους, μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής της.

Ειδικότερα:

α) μέχρι την Δευτέρα 1/7/2024 μπορούν να υποβάλουν αρχική δήλωση

β) από την Τρίτη 2/7 μέχρι την Παρασκευή 26/7/2024 μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, χωρίς κυρώσεις (επέχει θέση αρχικής δήλωσης).

Για τη διευκόλυνσή τους, στην εφαρμογή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έχει δημιουργηθεί ειδικό ψηφιακό αρχείο, που περιλαμβάνει:

  • τα στοιχεία που έχει λάβει υπόψη της η ΑΑΔΕ καιΑΑΔΕ
  • το φορολογικό αποτέλεσμα, χρεωστικό, μηδενικό ή πιστωτικό, που προκύπτει με βάση αυτά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής – Ποιοι ειδοποιούνται από την ΑΑΔΕ

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button