Οικονομία

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Ακριβότερο κατά 11-12% φέτος- Σε ποια προϊόντα έγιναν οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Ακριβότερο, σε ποσοστό 11-12% θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι– σε σύγκριση με εκείνο του 2021- σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, το κόστος για ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι 6-8 ατόμων εκτιμάται πως κυμαίνεται από 92,55 έως 127,07 ευρώ. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 11,6-12,1% σε σύγκριση με το περσινό γιορτινό τραπέζι, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ. 

Το εύρος των τιμών δικαιολογείται από την καταγραφή προϊόντων διαφορετικής ποιότητας, σε αρκετές τοπικές αγορές και διαφορετικούς τύπους καταστημάτων, σημειώνει η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Για την εκτίμηση αυτή, καταγράφηκαν οι τιμές σε σούπερ μάρκετ, ειδικευμένα καταστήματα λιανικής- για παράδειγμα ζαχαροπλαστεία ή κρεοπωλεία- όπως και στη Βαρβάκειο αγορά. 

Από τη σύγκριση των τιμών που έκανε στην ετήσια έκθεση, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις πατάτες (28,6%) και ακολουθούν το χοιρινό (25,5%), η φέτα (22,5%), η γαλοπούλα (18,1%) και τα αναψυκτικά (17%). 

Η Συνομοσπονδία σημειώνει πως, για λόγους συγκρισιμότητας των δεδομένων με προηγούμενες ετήσιες έρευνες, δεν συμπεριλήφθηκαν κάποια προϊόντα που εντάσσονται στο «εορταστικό καλάθι». 

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Ακριβότερο κατά 11-12% φέτος- Σε ποια προϊόντα έγιναν οι μεγαλύτερες αυξήσεις Facebook Twitter

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Ακριβότερο κατά 11-12% φέτος- Σε ποια προϊόντα έγιναν οι μεγαλύτερες αυξήσεις Facebook Twitter

πηγή: lifo

now/economy/hristoygenniatiko-trapezi-akribotero-kata-11-12-fetos-se-poia-proionta-eginan-oi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button