Οικονομία

ΒofA: Κίνδυνος για κρίση ρευστότητας μετά τα προβλήματα στις τράπεζες

Η παγκόσμια αγορά συναλλάγματος είναι ευάλωτη σε μια κρίση ρευστότητας μέσα στη χρονιά καθώς οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες αυστηροποιούνται και η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται, προειδοποίησε η Bank of America (ΒofA). 

Παρόλο που η εν λόγω αγορά βγήκε σχεδόν αλώβητη από την τελευταία τραπεζική αναταραχή, η μεταβλητότητα στις συναλλαγματικές ισοτιμίες των κυριοτέρων νομισμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά καθώς οι ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο πίεσαν το δολάριο και ώθησαν το γεν υψηλότερα. Ωστόσο, οι εν λόγω κινήσεις εξακολουθούν να απέχουν αρκετά «από τα επίπεδα κρίσης», σημειώνουν αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.

Η χαλαρή στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) την περασμένη εβδομάδα ηρέμησε τις αγορές μετά την πτώχευση της Silicon Valley Bank και την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS. Παρά ταύτα, υπάρχει ο κίνδυνος η μεταβλητότητα να αυξηθεί και πάλι τους επόμενους μήνες, ιδίως αν ο πληθωρισμός παραμείνει υψηλός, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές Michalis Rousakis και Howard Du της επενδυτικής τράπεζας.

«Ο αντίκτυπος των πιο αυστηρών χρηματοπιστωτικών συνθηκών δεν έχει ακόμη ξεδιπλωθεί πλήρως και ο κύκλος της οικονομίας είναι πολύ πιθανόν να εισέλθει σε μία φάση συρρίκνωσης της ανάπτυξης», σημειώνουν οι αναλυτές. 

Την ίδια στιγμή, τα spreads στις τιμές προσφοράς/ζήτησης σε όλα τα μεγάλα νομίσματα διευρύνθηκαν αυτό το μήνα. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή, προς το παρόν τουλάχιστον, είχε μικρό αντίκτυπο στις κινήσεις των τιμών, αναφέρει η BofA. 

Με πληροφορίες από Bloomberg

https://www.lifo.gr/now/economy/bofa-kindynos-gia-krisi-reystotitas-meta-ta-problimata-stis-trapezes

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button