Οικονομία

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς για τον Δεκέμβριο

Ανακοινώσεις για τις κρατικές επιδοτήσεις όσον αφορά τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για τον μήνα Δεκέμβριο έκανε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σρκέκας αρχικά αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Ελλάδας να υπάρξει χαμηλότερο πλαφόν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνοντας λόγο για μια δύσκολη μάχη που θα συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια ανακοίνωσε τις επιδοτήσεις για ρεύμα και φυσικό αέριο

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

Έως 500 κιλοβατώρες 221 ανά μεγαβατώρα για το 90% των νοικοκυριών

Από 501 έως 1000 171 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αν νοικοκυριό μειώσει κατά 15% την κατανάλωση σε σχέση με πέρυσι τότε θα υπάρχει επιπλέον επιδότηση 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα
Για πάνω από 1000 κιλοβατώρες 81 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Για τα νοικοκυριά στα οικιακά τιμολόγια σε 269 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Η συνολική επιδότηση για τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Δεκέμβριο είναι στα 435 εκατομμύρια ευρώ με τα περισσότερα εξ αυτών να προέρχονται από τον μηχανισμό φορολόγησης των υπερκερδών και έχει αποδώσει πάνω από 2,5 ευρώ.

Για το φυσικό αέριο η ΔΕΠΑ θα δώσει οριζόντια επιδότηση 15 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, μέτρο που αφορά 700.000 οικιακούς καταναλωτές.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο διάστημα θα συνεχιστεί αυτή η κρίση.

Τα τιμολόγια των παρόχων για τον Δεκέμβριο

Πριν από λίγες ημέρες οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας είχαν ανακοινώσει τα τιμολόγιά τους για τον Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα:

  • στη ΔΕΗ μέχρι τις 500 κιλαβατώρες κατανάλωσης, το κόστος θα ανέλθει σε 38 λεπτά και σε 39,2 ευρώ για την δεύτερη κλίμακα, μετά τις 500 κιλοβατώρες
  • η Φυσικό Αέριο, θα τιμολογήσει τους πελάτες της τον Δεκέμβριο με 29,8 λεπτά για τα τιμολόγια με έκπτωση συνέπειας και με 31,8 λεπτά χωρίς έκπτωση.
  • η ΕΛΙΝΟΙΛ για το πρόγραμμα Power On Home ρίχνει τις τιμές στα 28,5 λεπτά.
  • η ΗΡΩΝ ανακοίνωσε τιμοκατάλογο 30,4 λεπτά με το πρόγραμμα GENEROUS Home και 38 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση συνέπειας.
  • η Elpedison διαμόρφωσε τιμολόγιο 35 λεπτών για το πρόγραμμα Electricity Home Day κατεβάζοντάς τα στα 32,7 λεπτά με έκπτωση συνέπειας στο πρόγραμμα Elpedison Συνέπεια Day που παρέχεται με πάγιο 5 ευρώ το μήνα.
  • η Protergia ανακοίνωσε ότι για τον Δεκέμβριο, η τιμή της κιλοβατώρας θα ανελθει στα 36,8 λεπτά
  • η NRG του ομίλου της Motor Oil ανακοίνωσε τιμολόγια από 31,9 λεπτά και η WATT &VOLT 38,9 λεπτά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/582576/ilektriko-revma-oi-epidotiseis-stous-logariasmous-gia-ton-dekemvrio/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button