Οικονομία

«Κάλυψη»: Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής

Αρχές Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει το πρόγραμμα «Κάλυψη», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της «Φθηνής Στέγης» για την διαχείριση της στεγαστικής κρίσης που έχει αρχίσει να διαφαίνεται στην Ελλάδα.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, λίγες μόλις ημέρες πριν την νέα απόφαση της ΕΚΤ για την αύξηση των επιτοκίων στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου (5006/2022) οι διαδικασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και για το πρόγραμμα «Κάλυψη», το οποίο προβλέπει τη μίσθωση ιδιωτικών κατοικιών και τη διάθεσή τους σε ωφελούμενους νέους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Το πρόγραμμα αυτό, μεταξύ άλλων, σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους με έμφαση στους νέους, τα νέα ζευγάρια και τις ευάλωτες ομάδες πολιτών. Παράλληλα με τις δράσεις στεγαστικής πολιτικής αυξάνεται η απασχόληση και η οικονομική δραστηριότητα, ενώ αξιοποιείται δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Το πρόγραμμα «Κάλυψη»

Στο πλαίσιο των δράσεων της στεγαστικής πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων περιλαμβάνεται το πρόγραμμα «Κάλυψη» για την αξιοποίηση τουλάχιστον 1.000 ακινήτων, στα οποία θα στεγαστούν με τριετή συμβόλαια 2.500 ωφελούμενοι 25-39 ετών, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά στη μίσθωση από το Δημόσιο ιδιωτικών κατοικιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εστία» για τη στέγαση μεταναστών, και την διάθεσή τους σε ευάλωτους νέους και νέα ζευγάρια.

Όσοι ιδιοκτήτες επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν στο νέο πρόγραμμα, συνεχίζοντας να εισπράττουν το ενοίκιο από το κράτος. Σημειώνεται πως η καταβολή του μισθώματος θα γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, η οποία καλύπτει επίσης τις δαπάνες για επισκευές των ακινήτων πριν την εκμίσθωσή τους.

πηγή: creta24

kalypsi-ti-provlepei-to-neo-programma-stegastikis-politikis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button