Οικονομία

«Καλάθι του νονού»: Αυτές είναι οι 12 κατηγορίες που θα έχει – Και τα σοκολατένια αυγά στο «μενού»

create.vista

Το «καλάθι του νονού» παρουσιάστηκε σήμερα από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και, όπως τονίστηκε, θα ξεκινήσει να ισχύει από την επόμενη Τετάρτη, 29 Μαρτίου.

«Είναι το ανάλογο της πρωτοβουλίας που είχαμε πάρει κατά τις εορτές των Χριστουγέννων με το “καλάθι του Αϊ-Βασίλη”. Για την εορταστική περίοδο του Πάσχα το αντίστοιχο θα είναι από την άλλη εβδομάδα το “καλάθι των νονών”, το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά παιχνιδιών σε πραγματικά καλύτερες τιμές, αλλά και τα βασικά που στη δική μας παράδοση συνήθως οι νονοί -γι’ αυτό το ονομάζουμε έτσι- κάνουν ως δώρα την εποχή αυτή» σημείωσε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι 12 κατηγορίες που θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νονού»

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος είπε ότι το «καλάθι του νονού» θα περιλαμβάνει 12 κατηγορίες προϊόντων». Σε αυτά συγκαταλέγονται «οι Πασχαλινές λαμπάδες-παιχνίδια, που είναι το πιο βασικό κομμάτι που θα απασχολήσει την αγορά παιχνιδιών τη συγκεκριμένη περίοδο και είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους όσοι έχουν ανίψια, βαφτιστήρια και ούτω καθ’ εξής προκειμένου να βρούνε σε φθηνότερες τιμές, όσο είναι αυτό δυνατό, αυτού του είδους τα προϊόντα, επιτραπέζια παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, οχήματα και τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια για τα καταστήματα που πωλούν πρωτίστως ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα, μουσικά παιχνίδια και σοκολατένια αυγά ή αντίστοιχα».

Δείτε τη λίστα με τις κατηγορίες προϊόντων που θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νονού»:

  • Πασχαλινές λαμπάδες – παιχνίδια
  • Επιτραπέζια / παζλ, παιχνίδια με κούκλες
  • Κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)
  • Βρεφικά παιχνίδια
  • Φιγούρες δράσης
  • Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)
  • Οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα
  • Ηλεκτρονικά παιχνίδια
  • Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)
  • Λούτρινα
  • Μουσικά παιχνίδια
  • Σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα (προαιρετικά)

Με όσες κατηγορίες μπορεί θα συμμετέχει κάθε κατάστημα

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, «κάθε κατάστημα μπορεί να προσφέρει μία η περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες. Εδώ δεν έχουμε την κλασική λειτουργία του καλαθιού του νοικοκυριού που είναι υποχρεωμένοι να βάλουν όλες τις κατηγορίες, αλλά μπορούν να βάλουν όσες έχουν. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι επειδή μας ενδιαφέρει να συμμετέχουν και πολύ μικρά καταστήματα παιχνιδιών τα οποία έχουν τοπικό ενδιαφέρον».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «δούλεψε πολύ καλά ως “καλάθι του Αϊ-Βασίλη” τα Χριστούγεννα και προσδοκούμε ότι θα δουλέψει το ίδιο καλά και καλύτερα τώρα, εφόσον και ο γενικός πληθωρισμός έχει πάει αρκετά χαμηλότερα απ’ ό,τι τότε, μέσα στο Πάσχα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε παιδιά και γενικότερα στους φίλους μας αυτή την περίοδο παιχνίδια και εορταστικά πασχαλινά είδη στις καλύτερες τιμές, ώστε να μη στερηθεί κανένα παιδί αυτά που είναι απολύτως απαραίτητα για να περάσει όμορφα σε αυτές τις εορτές».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/623520/kalathi-tou-nonou-aftes-einai-oi-12-katigories-pou-tha-echei-kai-ta-sokolatenia-avga-sto-menou/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button